Δεν θα πάρετε σταγόνα πετρέλαιο κύριε Βάιντμαν!

23:43 26/5/2012 - Πηγή: 24wro
Την έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη... του ευρώ, βλέπει η βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph», η οποία σε δημοσίευμά της υποστηρίζει πως... κάτι τέτοιο θα γίνει στις 2-3 Ιουνίου και μάλιστα σχεδιασμένα.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται κάποιο εσωτερικό σημείωμα που κυκλοφόρησε μεταξύ των γραφείων των οικονομικών αναλυτών της μεγάλης ιαπωνικής τράπεζας «Tokyo Mitsubishi-UFJ».

Επίσης
η ε/φ Telegraph, γράφει μεταξύ άλλων, πως κάτι τέτοιο συμπεραίνεται, και από τα όσα ειπώθηκαν κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής, αφήνοντας να εννοηθεί πως ενδεχομένως και να συζητήθηκε αυτό το «σενάριο», καθώς αμέσως μετά το πέρας της Συνόδου την Τετάρτη, το ευρώ σημείωσε απότομη πτώση στα διεθνή χρηματηστήρια, και την επομένη κυκλοφόρησαν σχόλια της Bundesbank ότι η Ελλάδα παραβιάζει το πρόγραμμα διάσωσης.

Η παρατήρηση της ε/φ «Daily Telegraph», ότι στα σχόλια της Bundesbank εμπεριέχει σοβαρή υπόνοια περί της αλλαγής στάσης της Γερμανικής Τράπεζας, σε ότι αφορά την παραβίαση του προγράμματος διάσωσης απο μέρους της Ελλάδος, παρ’ότι η ΕΕ απεφάσισε μονομερώς να “καθυστερήση” την εκταμίευση ποσού ενός 1 δισ πρός την Ελλάδα, πρός το παρόν, είναι αξιοσημείωτη!!!

Οι κεντρικές τράπεζες και οι εταιρίες θα διέπρατταν "σοβαρό λάθος" εάν δεν προετοιμάζονταν για μιά έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, υποστήριξε ο Didier Reynders, ο αντιπρόεδρος του Βελγίου.

Μιλώντας στο European American Press Club στο Παρίσι, ο κ. Reynders δήλωσε πως "Δεν υπάρχει οργανωμένη συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως προς το τι κάνουμε (εάν αποχωρήσει η Ελλάδα), τώρα, εάν οι κεντρικές τράπεζες και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν προετοιμάζονται για αυτό το σενάριο, τότε διαπράττουν σοβαρό επαγγελματικό σφάλμα".

Σύμφωνα με το Reuters, πρωταγωνιστές στον σχεδιασμό του σεναρίου “Σχέδιο αντιμετώπισης πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ”, είναι οι γαλλικές τράπεζες Credit Agricole, BNP Paribas και Societe Generale. Η πρόσκληση του ηγέτη του νέου Γαλλικού Κόμματος της Ελλάδος, κ. Βενιζέλου, απο τον Φρανσουά Ολάντ σε κοινή “διαβούλευση”, φαίνεται ότι περιείχε και επιπλέον “οδηγίες” πρός “ναυτιλομένους”.

Σχέδια έκτακτης ανάγκης για αντιμετώπιση πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη φέρονται, σύμφωνα με τραπεζική πηγή που επικαλείται το Reuters, να καταρτίζουν οι γαλλικές τράπεζες, οι οποίες έχουν σημαντική έκθεση, σε ελληνικό χρέος.

Τις προετοιμασίες έχουν εντείνει, σύμφωνα με την πηγή, ιδιαίτερα τα τρία μεγαλύτερα γαλλικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, Credit Agricole, BNP Paribas και Societe Generale.

Οι τρεις τράπεζες αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα του Reuters.

«Κάθε τράπεζα έχει μία ομάδα εργασίας αυτή την περίοδο που εξετάζει τις πιθανές επιπτώσεις μίας επιστροφής σε εθνικό νόμισμα», δήλωσε η πηγή στο βρετανικό πρακτορείο Reuters.

Ο αναλυτής Θεμιστοκλής Φιοτάκης, και ο επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρώπη, Χιου Πιλ, σε μία από τις κύριες επενδυτικές τράπεζες της Γουόλ Στρι
Keywords
Τυχαία Θέματα