Δεν είναι αποστολή της ΕΚΤ οι μεγάλες αγορές ομολόγων

12:26 19/12/2011 - Πηγή: 24wro
O Κριστιάν Νουαγιέ, μέλος του Δ.Σ της ΕΚΤ, δήλωσε σήμερα ότι οι αγορές κρατικών ομολόγων...
σε μεγάλη κλίμακα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι κάτι που ξεπερνά τον ρόλο της κεντρικής τράπεζας και θα έφεραν μεσοπρόθεσμους κινδύνους για τη σταθερότητα των τιμών θέτοντας σε κίνδυνο την αξία του ευρώ."Δεν νομίζω ότι θα υπήρχε θετικός αντίκτυπος στην εμπιστοσύνη
από μέτρα που δεν προσφέρουν μακροπρόθεσμη ανακούφιση, παρά την όποια βραχυπρόθεσμη ανακούφιση", δήλωσε μιλώντας σε συνέδριο για το κρατικό χρέος στο Παρίσι.
Ωστόσο, η ΕΚΤ θα πρέπει να συνεχίσει με τα έκτακτα μέτρα πολιτικής που εφαρμόζει όταν οι μηχανισμοί νομισματικής πολιτικής – όπως οι αποδόσεις του κρατικού χρέους – βρίσκονται σε κίνδυνο.
Επίσης δήλωσε ότι η ΕΚΤ έχει διαδραματίσει πλήρως τον ρόλο της ως δανειστής έσχατης ανάγκης με το πρόγραμμα για τις αγορές ομολόγων, το Πρόγραμμα για τις Αγορές Τίτλων, καθώς αντιμετωπίζει την κρίση ρευστότητας για τις τράπεζες.
Ο Νουαγιέ, ο οποίος είναι επίσης διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, δήλωσε ότι η πολυπλοκότητα της κρίσης καθιστά δύσκολη τη χάραξη πολιτικής για όλους τους αρμόδιους φορείς. Σημείωσε ταυτόχρονα ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης είναι μια δύσκολη και μακρά διαδικασία.
Καλωσόρισε τέλος τις πρωτοβουλίες για μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση και πειθαρχία στην Ευρωζώνη, ενώ δήλωσε αισιόδοξος όσον αφορά τις προοπτικές για την αποκατάσταση της σταθερότητας και ανάπτυξης στη ζώνη του ευρώ.
newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα