Δέκα βιομηχανίες που κατέστρεψε το δωρεάν στο internet ...

15:14 11/1/2012 - Πηγή: 24wro
Αυτά είναι τα Top-10 πράγματα για τα οποία δεν ξοδεύουμε πλέον δραχμή, λόγω του internet...

10. Υπεραστικά τηλέφωνα
"Ναι, θα μπορούσατε να με συνδέσετε με το Τόκιο; Ναι, θα πληρώσω εγώ το κόστος κλήσης". Τέτοια λόγια σπάνια θα τα ακούσει κάποιος πλέον στην εποχή του Διαδικτύου. Η επικοινωνία έχει απελευθερωθεί με νέα δωρεάν τηλεπικοινωνιακά μέσα όπως το Facebook, τα e-mail και φυσικά
το αγαπημένο μας Skype. Το Skype όχι μόνο επιτρέπει στους χρήστες να καλούν ο ένας τον άλλο δωρεάν αλλά πλέον δίνει υψηλής ποιότητας κλήσεις βίντεο. Ακόμη και το CNN χρησιμοποιεί το Skype για να μιλήσει με απεσταλμένους δημοσιογράφους σε επικίνδυνες περιοχές.

9. Λογισμικό

Οι hacker και οι παίκτες βιντεοπαιχνιδιών είναι το ίδιο και το αυτό σε μεγάλο βαθμό ήδη από την πρώτη έκδοση του Doom. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο παιχνίδια "σπάζονται" και διανέμονται παράνομα ακριβώς όπως γινόταν και με τις πρώτες κινηματογραφικές ταινίες μόνο που αντί για «φέρε την κάμερα να γράψουμε» πλέον η τεχνική περιλαμβάνει απλά «αποκοπή και επικόλληση» και κάψιμο μερικών DVDs. Με τη βοήθεια του Napster και του Kazaa πολύ πριν την δημιουργία των «άπιαστων» torrents στις μέρες μας συνήθιζαν να διακινούνται πειρατικά όλα τα είδη των βίντεοπαιχνιδιών από ανθρώπους που απλά αρνούνταν να πληρώσουν. Νέες τεχνικές κατά της αντιγραφής φαίνονται να δημιουργούνται καθημερινά αλλά μαζί τους νέες μορφές πειρατείας και διανομής κάνουν την ψηφιακή πληροφορία πανταχού και άμεσα διαθέσιμη.

8. Ταινίες
Το ριπάρισμα των DVDs είναι ένα πραγματικό πρόβλημα για τη βιομηχανία... των video club - ιδιαίτερα των μεγάλων αλυσίδων. Από την άλλη η εμπειρία του cinema ακόμη φαίνεται να δικαιολογεί πλήρως τις σχετικά υψηλές τιμές του και καινούριες τεχνολογίες όπως οι 3D φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να τραβούν τους θεατές στη μεγάλη οθόνη.

7. Τηλεόραση
Μόλις και μετά βίας νόμιμα streaming site (συνήθως μέσω Megavideo) κάνουν σχεδόν κάθε τηλεοπτικό επεισόδιο άμεσα διαθέσιμο και χωρίς διαφημίσεις (και φυσικά χωρίς τα έξοδα της καλωδιακής τηλεόρασης). Συνεπώς οι τηλεοπτικές εκπομπές που βασίζονται στις διαφημίσεις-παρενοχλήσεις για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους δεν μπορούνε να επιβιώσουν εκτός κι αν είναι TOP στην κατηγορία τους. Αναγκάστηκαν λοιπόν κι αυτές οι βιομηχανίες να προσαρμοστούν διαθέτοντας τις σειρές τους σε ιστοσελίδες όπως το Hulu που κάνει παρεμοβλή διαφημίσεων μειώνοντας όμως ταυτόχρονα την τιμή σε σχέση με τα καλωδιακά κανάλια. Οι πάροχοι καλωδιακής τηλεόρασης επιτρέπουν επίσης την on-line παρακολούθηση σιγά σιγά πράγμα που κάνει ακόμη περισσότερο διαθέσιμες τις σειρές σε αυτούς που έχουν την όρεξη να "παίξουν" με πιο προχωρημένες τεχνολογίες "υποκλοπής"

6. Ταινίες ερωτικού περιεχομένου

Τα κακά παιδιά δεν κρατάνε πλέον μια στοίβα με "πονηρά" περιοδικά στο συρτάρι τους όπως και οι ενήλικες πλέον δεν χρειάζεται να βάλουν τις πιστωτικές τους κάρτες για να εγγραφούν σε sites "ακατάλληλου υλικού". Ταινίες ερωτικού περιεχομέν
Keywords
Τυχαία Θέματα