Δέκα λόγοι για να κάνετε σεξ

11:22 1/7/2012 - Πηγή: 24wro
Η καλή σεξουαλική υγεία είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική σωματική, ψυχολογική και...
συναισθηματική υγεία ενός άνδρα, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Το σεξ μπορεί να επηρεάσει θετικά τα πάντα. Βραχυπρόθεσμα μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση. Μακροπρόθεσμα μπορεί να σας προστατεύσει από καρδιαγγειακά νοσήματα και να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Επιπλέον, το σεξ είναι φθηνότερο από τη συνδρομή στο γυμναστήριο και πολύ καλύτερο για τη μέση σας από πολλές ασκήσεις. Με λίγα λόγια το σεξ ίσως είναι ό, τι καλύτερο θα μπορούσε να σας συστήσει ο γιατρός σας.

Ας δούμε όμως τους 10 βασικότερους λόγους, για τους οποίους το σεξ κάνει καλό στην υγεία σας.

10-Καίτε θερμίδες

Μπορεί το σεξ να μην είναι αρκετό για να αποκτήσετε τέλειους μυς και κοιλιακούς, σίγουρα όμως σας βοηθάει να χάσετε θερμίδες. Υπολογίζεται ότι από τη σεξουαλική επαφή μπορείτε να κάψετε από 85 μέχρι 200 θερμίδες μέσα σε 30 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι αφιερώνοντας μισή ώρα την ημέρα στο σεξ, θα μπορούσατε να χάσετε από 4 κιλά και πάνω μέσα σε ένα χρόνο. Και η διαδικασία είναι μάλλον πιο διασκεδαστική από το τρέξιμο ή το διάδρομο.

9– Ανεβαίνει η τεστοστερόνη

Δεν είναι όμως μόνο ότι καίτε θερμίδες. Το σεξ αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης, η οποία μπορεί να ενισχύσει τα οστά και τους μυς. Η τεστοστερόνη είναι επίσης υπεύθυνη για τη διατήρηση υγιών επιπέδων ενέργειας, την καλή διάθεση, τη γονιμότητα και την ερωτική επιθυμία. Η μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης, γνωστή ως «ανδρόπαυση» ή ανδρική εμμηνόπαυση, μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από ανεπιθύμητες παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης γενετήσιας ορμής, της κόπωσης και της κατάθλιψης.

8– Το σεξ έχει αντικαρκινική δράση

Η εκσπερμάτωση μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη. Σχετικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες που εκσπερματώνουν σε τακτική βάση έχουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.

7– Το σεξ κάνει καλό στην καρδιά

Επειδή το σεξ είναι μια καλή μορφή άσκησης, είναι λογικό να επηρεάζει θετικά την υγεία της καρδιάς σας. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Queens δείχνει ότι οι άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές περισσότερες από 3 φορές την εβδομάδα διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 50%. Το σεξ έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση, κάτι που έχει θετική επίδραση στη λειτουργία της καρδιάς.

6- Περισσότερο σεξ λιγότερο στρες

Η μειωμένη πίεση του αίματος που μπορεί να προκύψει από το σεξ θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα στρες. Σε πολλές μελέτες έχει παρατηρηθεί μικρότερη αύξηση της πίεσης του αίματος κατά τη διάρκεια αγχωτικών καταστάσεων μετά από το σεξ. Επιπλέον το σεξ απελευθερώνει ενδορφίνες που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από το άγχος. Ποιος δεν θέλει να ξεχάσει μια δύσκολη μέρα στο γραφε
Keywords
Τυχαία Θέματα