Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 25/11

15:26 25/11/2011 - Πηγή: 24wro
Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό περιτύλιγμα...

25 Νοεμβρίου 1960 - Η δολοφονία των αδελφών Mirabal
Η Patria Mercedes Mirabal, η María Argentina Minerva Mirabal και η Antonia María Teresa Mirabal είναι οι 3 από τις 4 αδερφές (η άλλη, η Bélgica Adela "Dedé" Mirabal-Reyes, ζει ακόμα) οι οποίες δολοφονήθηκαν από το καθεστώς του δικτάτορα Trujillo στη Δομινικανή Δημοκρατία. Οι αδελφές Mirabal ανήκαν στην ανώτερη τάξη και ήταν από ένα ιδιαίτερα καλλιεργημένο
περιβάλλον αφού ο πατέρας τους υπήρξε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Όλες ήταν παντρεμένες γυναίκες με οικογένεια. Η Minerva ήταν ιδιαίτερα παθιασμένη με τον τερματισμό της δικτατορίας του Trujillo και επηρεασμένη από το θείο της, συμμετείχε στο αντι-Trujillo κίνημα. Είχε σπουδάσει νομικά και έγινε δικηγόρος, αλλά επειδή απέρριψε τις ερωτικές προτάσεις του Trujillo, αυτός διέταξε να μην εκδοθεί η άδεια επαγγέλματός της. Οι αδελφές της ακολούθησαν το παράδειγμα, και σχημάτισαν τελικά μια ομάδα μαζί με τους αντιπάλους του καθεστώτος Trujillo, που είναι γνωστή ως το Κίνημα της 14ης Ιουνίου. Σε αυτή την ομάδα, ήταν γνωστές ως «οι Πεταλούδες» (Las Mariposas στα ισπανικά), επειδή αυτό ήταν το μυστικό όνομα που δόθηκε στη Minerva. Δύο από τις αδελφές, η η María Argentina Minerva Mirabal και η Antonia María Teresa Mirabal, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν αρκετές φορές. Οι τρεις από τους συζύγους των αδελφών ήταν έγκλειστοι στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα «La Victoria» στον Άγιο Δομίνικο. Παρά τις αντιξοότητες, επέμεναν να αγωνίζονται ενάντια στο καθεστώς και μετά από τις αλλεπάλληλες φυλακίσεις οι αδελφές δολοφονήθηκαν στις 25 Νοεμβρίου παρόλο που η οικογένεια του Trujillo το αμφισβήτησε. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης μετά τη δολοφονία του Trujillo, ο στρατηγός Pupo Roman υποστήριξε οι αδελφές σκοτώθηκαν από δύο άνδρες, το Victor Alicinio και τον Pena Rivera, που ήταν το δεξί χέρι του Trujillo. Στις 17 Δεκεμβρίου 1999, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όρισε την 25η Νοεμβρίου (την επέτειο της δολοφονίας των αδελφών Mirabal), σαν την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ενώ το σπίτι που έμεναν οι γυναίκες τους τελευταίους δέκα μήνες της ζωής τους η τέταρτη αδελφή που επέζησε, η Bélgica Adela "Dedé" Mirabal-Reyes το μετέτρεψε σε μουσείο, το Museo Hermanas Mirabal.

Αστρολογικά: Το 1999 ο ΟΗΕ όρισε την επέτειο της δολοφονίας τους ως Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Η δολοφονία των τριών αδελφών έγινε κάτω από το καθεστώς ενός «κρυφού» τ-τετραγώνου ανάμεσα στον Άρη, τον Κρόνο και τον αστρικό Ποσειδώνα, με την συμμετοχή του τελευταίου να υποδηλώνει την παγίδα που τους στήθηκε. Οι τροπικές θέσεις του Κρόνου στον Αιγόκερω και του Άρη στον Καρκίνο είναι επίσης ενδεικτικές μιας συμπλεγματικής «επίδειξης ισχύος» από την εξουσία.
Αξιοσημείωτη είναι και η θέση της Σελήνης στους Ιχθύες (οι δύο από τις τρεις αδελφές ανήκαν στο ζώδιο).
Ακόμη, ως ακραία πολιτική πράξη, η δολοφονία τους παραπέμπει στην αντίθεση της Δήμητρας στον Υδροχόο με τον Ουρα
Keywords
Τυχαία Θέματα