ΔΕΙΤΕ: Οι πιο περίεργοι νόμοι παγκοσμίως

19:27 7/8/2012 - Πηγή: 24wro

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά η μικροσκοπική αφρικανική χώρα του Μαλάουι προσπάθησε να απαγορεύσει το να… «αερίζεται» κάποιος σε δημόσιο χώρο. Ρίχνουμε μία ματιά σε άλλους ξεπερασμένους ή απλά παράξενους κανονισμούς που πρέπει να προσέξετε στα ταξίδια σας.

Σκεφτείτε το διπλά πριν καθήστε για να απολαύσετε ένα δείπνο με φασόλια εάν πρόκειται να ταξιδέψετε σύντομα στο Μαλάουι: η μικρή αφρικανική χώρα θέλει να αναβιώσει ένα νόμο που απαγορεύει το να «αερίζεται» κανείς σε δημόσιο χώρο.

H κυβέρνηση υποστηρίζει πως η «φθορά της ατμόσφαιρας» συνεχίζεται ακατάπαυστα από την στιγμή της
έλευσης της δημοκρατίας πριν από 15 χρόνια.
Αλλά είναι πολλές χώρες που απαγορεύουν τη φαινομενικά αθώωα συμπεριφορά.

Γνωρίζατε για παράδειγμα πως είναι παράνομο να προσγειώσεις έναν ιπτάμενο δίσκο στους αμπελώνες της Γαλλίας; Και εάν είστε ελεύθερη, χωρισμένη ή χήρα που ζει στη Φλόριντα, μην το σκεφτείτε καν να χρησιμοποιήσετε αλεξίπτωτο τα απογεύματα της Κυριακής.

Ο κόσμος είναι γεμάτο από τρελές απαγορεύσεις που δεν έχουν ανακληθεί ποτέ ή που είναι γενικά πολύ αλλόκοτες. Εδώ είναι ορισμένοι από τους πιο παράξενους νόμους για να έχετε το νου σας όταν ταξιδεύετε.
Μην τσακώνεστε
Ας γυρίσουμε στην Φλόριντα. Ή καλύτερα όχι εάν ταξιδεύετε ζευγάρι. Εάν όμως πρέπει να πάτε διακοπές εκεί με το έτερον ήμισυ, για όνομα του Θεού προσπαθήστε να μην τσακωθείτε. Ή τουλάχιστον να μην φτάσετε στο σημείο να ξεκινήσετε να πετάτε πιάτα ο ένας στον άλλον: ένας παλιός νόμος λέει πως εάν σπάσετε περισσότερα από τρία την ημέρα, μπορεί να περάσετε το υπόλοιπο των διακοπών σας στην τοπική φυλακή.
Το κατάλληλο… γδύσιμο
Αλλού στην Αμερική, φημισμένη ως μία συχνά πουριτανική χώρα που βρίθει από περίεργους νόμους, είναι παράνομο να τινάξετε ένα ξεσκονόπανο έξω από το παράθυρο. Εάν πάτε στο Κάνσας τώρα, και σας «γυαλίσει» ένα ωραίο κομμάτι από κερασόπιτα, μη χαραμίσετε το χρόνο σας ζητώντας να σας το σερβίρουν με μία μπάλα παγωτού από πάνω. Είναι ενάντια στο νόμο…

Ένα θέσπισμα του Κεντάκι δηλώνει: «Καμία γυναίκα δεν θα εμφανίζεται με μαγιό σε οποιαδήποτε λεωφόρο αυτής της πολιτείας εκτός και εάν συνοδεύεται από τουλάχιστον δύο αστυνομικούς ή είναι οπλισμένη με ένα ρόπαλο». Μία μετέπειτα τροπολογία πρότεινε: «Οι διατάξεις αυτού του θεσπίσματος δεν ισχύει σε καμία γυναίκα που ζυγίζει λιγότερο από 27 κιλά ή ξεπερνά τα 227 κιλά. Επίσης δεν ισχύει για τα θηλυκά άλογα».
Μην το αφήσετε να κρέμεται…

Στην Αλαμπάμα είναι παράνομο να παίζετε ντόμινο την Κυριακή και στην Μινεάπολη ένας παλιός νόμος λέει πως θα σας περάσουν χειροπέδες εάν διπλοπαρκάρετε.

Η Μινεσότα δεν στερείται επίσης περίεργων νόμων. Παραμένει παράνομο να κρεμάσετε αντρικά και γυναικεία εσώρουχα στο ίδιο σχοινί. Ένα παλιό θέσπισμα στο Κεντάκι δηλώνει πως οι άντρες που σπρώχνουν τις γυναίκες τους έξω από το κρεβάτι επειδή ακουμπούν τα κρύα πόδια τους επάνω τους, μπορεί να δεχθούν πρόστιμο ή να φυλακιστούν για μία εβδομάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα