ΔΕΙΤΕ: Οι πιο περίεργες θρησκείες που δεν θα πιστεύετε πως υπάρχουν!

09:46 4/12/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Diego Maradona ως κεντρικό πρόσωπο θρησκείας και το ιπτάμενο τέρας...

από spaghetti ως ο δημιουργός του κόσμου! Το cosmo.gr σας παρουσιάζει τις πιο παράξενες θρησκείες και τις αλλόκοτες πεποιθήσεις τους.

Σαϊεντολογία

Η εκκλησία της Σαϊεντολογίας είναι ένα κίνημα που ιδρύθηκε από τον L. Ron Hubbard (Elron) το 1952.
Υποστηρίζει δε, πως στα ανώτερα επίπεδα της μύησης (επίπεδα OT), οι μυστικές διδασκαλίες που λαμβάνουν χώρα, μπορεί να είναι επικίνδυνες για τα μέλη που δεν έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα.
Οι
διδασκαλίες αυτές λοιπόν, κρατούνται μυστικές από τα μέλη που δεν έχουν φτάσει στα ανώτερα επίπεδα.
Στα επίπεδα αυτά, ο Hubbard, εξηγεί πως να αντιστρέφεις τις συνέπειες από μια άσχημη εμπειρία του παρελθόντος, οι οποίες μπορούν να εκτείνονται και σε εκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν.
Ανάμεσα σε αυτές τις διδασκαλίες είναι και η ιστορία του Xenu (ή Xemu), ο οποίος είναι ένας εξωγήινος ηγέτης της "Γαλαξιακής Ομοσπονδίας".
Σύμφωνα με την ιστορία αυτή, πριν από 75 εκατομμύρια χρόνια, ο Xenu, έφερε δισεκατομμύρια ανθρώπους στη Γη, με διαστημόπλοια...
Η κεντρική ιδέα πάντως της εκκλησίας αυτής, είναι πως όλοι οι άνθρωποι είναι αθάνατες πνευματικές οντότητες που δεν θυμούνται την πραγματική τους φύση.
Οι υποστηρικτές της, προσπαθούν να ξαναζήσουν ξεχασμένες εμπειρίες του παρελθόντος και να απελευθερωθούν.
Το έθνος του Yahweh

Πρόκειται για μια θρησκευτική οργάνωση Αφρο-Αμερικανών, που ιδρύθηκε το 1979 στο Miami από τον Hulon Mitchell, Jr, τον οποίον αποκαλούν Yahweh ben Yahweh.
Η κεντρική ιδέα της εκκλησίας αυτής είναι πως οι πραγματικοί Ισραηλίτες είναι οι Αφροαμερικανοί και πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους στο Ισραήλ.
Επίσης, μία από τις βασικές αρχές της οργάνωσης είναι πως ο Yahweh ben Yahweh είναι ο Υιός του Θεού.
Η εκκλησία όλων των Κόσμων

Η συγκεκριμένη θρησκευτική οργάνωση είναι μια νεο-παγανιστική θρησκεία, που ιδρύθηκε το 1962 από τον Oberon Zell-Ravenheart και τη γυναίκα του, Morning Glory Zell-Ravenheart.
Η εκκλησία είναι βασισμένη σε μια φανταστική θρησκεία, με το ίδιο ακριβώς όνομα, που εμφανίζεται στο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας "Ξένος σε μια ξένη Γη" του Robert A. Heinlein.
Η μυθολογία της εκκλησίας αυτής, περιλαμβάνει επιστημονική φαντασία μέχρι σήμερα.
Τα μέλη της αναγνωρίζουν την "Γαία", την Θεά της Μητέρας Γης και τον Θεό-Πατέρα. Επίσης πιστεύουν στην ύπαρξη της Νεραϊδοχώρας...
Λατρεύουν δε και πολλές θεότητες από κάθε είδους πάνθεον. Πολλές από τις λατρευτικές τους τελετές επικεντρώνονται στους Θεούς και τις Θεές της αρχαίας Ελλάδας.
Ο Zell-Ravenheart πρόσφατα ίδρυσε την "Γκρι Σχολή Μαγείας", η οποία είναι εμπνευσμένη από τη σχολή μαγείας στα βιβλία Harry Potter, το Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry.
Άνθρωποι του Σύμπαντος

Οι "Άνθρωποι του Σύμπαντος" ή οι "Κοσμικοί άνθρωποι με φωτεινές δυνάμεις" είναι μια τσέχικη
Keywords
Τυχαία Θέματα