ΔΕΙΤΕ: Οι ληστείες που άφησαν εποχή!

12:52 6/9/2011 - Πηγή: 24wro
Μερικά από τα μεγαλύτερα πλιάτσικα της Ιστορίας...
Οι ληστείες είναι ένα εγκληματικό φαινόμενο που ώρες ώρες φαντάζει καθημερινό και συνηθισμένο. Υπάρχουν όμως μερικές περιπτώσεις ληστειών οι οποίες ξεπερνούν κάθε φαντασία, όχι μόνο για τα απίστευτα στρατηγικά σχέδια που κρύβονται πίσω τους αλλά κυρίως για τα εντυπωσιακά κλοπιμαία τους.


Δείτε μερικές περιπτώσεις ληστειών που έμειναν στην Ιστορία:


Ληστεία στην τράπεζα Northern Bank (2004)
Κλοπιμαία: 50 εκατ. δολάρια





Θεωρείται από τις μεγαλύτερες ληστείες που έχει δει ποτέ η Μεγάλη Βρετανία. Έλαβε χώρα στις 20 Δεκεμβρίου του 2004 στα κεντρικά γραφεία της Northern Bank στο Belfast της Βόρειας Ιρλανδίας.


Την προηγούμενη ακριβώς ημέρα, μια ομάδα ανθρώπων μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς εισέβαλλε ταυτοχρόνως στα σπίτια δύο προϊστάμενων της τράπεζας παίρνοντας αυτούς και τις οικογένειές του ως όμηρους. Εκεί τους έδωσαν σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν την ημέρα της ληστείας.


Οι δύο προϊστάμενοι πήγαν το άλλο πρωί κανονικά στη δουλειά προσποιούμενοι ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Μετά το τέλος της βάρδιας, έμειναν μόνοι τους στο κατάστημα και άφησαν τα μέλη της συμμορίας να εισέλθουν κανονικότατα.


Οι κλέφτες άρπαξαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, είτε ήταν ευρώ, είτε αμερικανικά δολάρια, είτε λίρες, τα φόρτωσαν σε ένα βαν μέχρι να γεμίσει και ύστερα επέστρεψαν για να πάρουν ακόμη περισσότερα. Όταν η επιχείρηση τελείωσε, τα χρήματα που είχαν κλαπεί ανέρχονταν συνολικά στις 26.5 λίρες (δηλαδή 50 εκατ. δολάρια).




Η Μεγάλη Σιδηροδρομική Ληστεία (The Great Train Robbery) - 1963
Κλοπιμαία: 2.6 εκατ. λίρες





Στις 8 Αυγούστου του 1963, μια συμμορία ένοπλων κατάφερε να «αδειάσει» το τραίνο του βασιλικού ταχυδρομείου (Royal Mail) αποσπώντας σε χαρτονομίσματα 2.6 εκατ λίρες.


Το τρένο εκτελούσε δρομολόγιο από το Λονδίνο με προορισμό τη Γλασκόβη. Η 15μελής ομάδα είχε φροντίσει να «λαδώσει» έναν άνθρωπο που δούλευε στους σιδηρόδρομους, ο οποίος τους ενημέρωσε με ακρίβεια για το πρόγραμμα και το φορτίο του τρένου.


Οι ληστές σταμάτησαν το τρένο αλλάζοντας την ένδειξη του σιδηρόδρομου από πράσινη σε κόκκινη. Ο τεχνικός της αμαξοστοιχίας πήγε να ελέγξει το πρόβλημα και εξουδετερώθηκε από τη συμμορία. Ύστερα, έκλεψαν τουλάχιστον 120 ταχυδρομικά δέματα και αμέσως έσπευσαν σε μια κοντινή φάρμα που είχαν καθορίσει ως καταφύγιο προκειμένου να μοιράσουν τα κλοπιμαία.


Για να μην αφήσουν ίχνη, είχαν προσλάβει 6 άτομα τα οποία θα έκαιγαν τη φάρμα. Όμως η δουλειά τους ήταν τόσο πρόχειρη που η αστυνομία κατάφερε και βρήκε τα αποτυπώματα 12 από τους 15, οι οποίοι συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν.


Ένας μάλιστα από αυτούς, ο Ronnie Biggs, δραπέτευσε δύο χρόνια μετά (1965), έκανε πλαστική στο πρόσωπό του
Keywords
Τυχαία Θέματα