ΔΕΙΤΕ: Οι 8 μεγαλύτερες τραγωδίες σε κινηματογραφικά γυρίσματα

16:32 31/7/2012 - Πηγή: 24wro
Ο θάνατος του Μπράντον Λι και το ραδιενεργό set. Δείτε τις 8 μεγαλύτερες τραγωδίες που έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια κινηματογραφικά γυρισμάτων του Χόλιγουντ!

8. The Conqueror (1956)

Η ραδιενέργεια που προκάλεσε καρκίνο στον Τζον Γουέιν και σε άλλα 90 άτομα

Από τα 220 άτομα που δούλεψαν μαζί για την ταινία The Conqueror, η οποία γυρίστηκε το 1955 σε μια περιοχή κοντά στη Γιούτα των Η.Π.Α. , οι 91 απέκτησαν καρκίνο στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και οι 46 από αυτούς, μεταξύ των οποίων ο Τζον Γουέιν, η Άγκνες Μούρχεντ
και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ντικ Πάουελ, έχουν πεθάνει. Οι ειδικοί λένε ότι οι πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο τόσα πολλά μέλη μιας κινηματογραφικής παραγωγής είναι σχετικά απίθανες. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, μόνο 30 άνθρωποι από ένα γρουπ 220, θα είχαν προσβληθεί από καρκίνο.

Τι είναι αυτό που φταίει; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, αλλά πολλοί το αποδίδουν στην ραδιενεργή περιοχή της Νεβάδα, λόγω των πυρηνικών δοκιμών που γίνονταν εκεί. Η συνέχεια της ιστορίας έχει επίσης ενδιαφέρον. Ο παραγωγός της ταινίας, Χάουαρντ Χιους, θεωρούσε ότι η ταινία ήταν τόσο κακή, που ξόδεψε 12 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει κάθε κόπια της, αρνούμενος να διανέμει το φιλμ. Για πολλά χρόνια, ο μόνος που είχε δει την ταινία ήταν ο ίδιος ο Χιους και λένε ότι την έβλεπε κάθε νύχτα για να “τιμωρήσει” τον εαυτό του. Εν τέλει, η εταιρεία παραγωγής Paramount τον προσέγγισε, του έκανε μια προσφορά και ο Χιους τους έδωσε το φιλμ. Ήταν η τελευταία ταινία στην οποία έκανε την παραγωγή.
7. Troy (2004)

Τυφώνες, ατυχήματα και η αχίλλειος πτέρνα του Μπραντ Πιτ

Τι μπορεί να πάει στραβά σε μια… επική παραγωγή που κόστισε εκατομμύρια δολάρια και έχει πρωταγωνιστές τον Μπραντ Πιτ, τον Ορλάντο Μπλουμ και την Ντάιαν Κρούγκερ; Μέσα σε ένα μόνο μήνα, δύο τυφώνες χτύπησαν στην περιοχή όπου γίνονταν τα γυρίσματα, κοντά στο Μεξικό. Άλλος ένας ήρθε αργότερα, λίγες μέρες πριν το τέλος των γυρισμάτων. Επίσης, η ζωή αντέγραψε την… τέχνη, αφού ο Μπραντ Πιτ που υποδυόταν τον Αχιλέα, χτύπησε το πόδι του και τραυμάτισε σοβαρά τον τένοντα της φτέρνας του!

Όμως, το λιγότερο κωμικοτραγικό γεγονός συνέβει όταν ο Τζορτζ Καμιλέρι, ένας bodybuilder extra ηθοποιός, έσπασε το πόδι του κατά τη διάρκεια ενός γυρίσματος. Εγχειρίστηκε την επόμενη μέρα αλλά μετά από μετεγχειρητικές επιπλοκές, πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα.
6. XXX (2002)

Ο κασκαντέρ του Βιν Ντίζελ πέφτει από μια γέφυρα και σκοτώνεται

Ο Χάρι Λ. Ο’ Κόνορ, κασκαντέρ του πρωταγωνιστή Βιν Ντίζελ, σκοτώθηκε όταν, για τις ανάγκες μιας σκηνής, έπρεπε να προσγειωθεί από ένα αερόστατο σε ένα υποβρύχιο, με τη βοήθεια ενός σκοινιού. Ήταν η δεύτερη φορά που γύριζε τη συγκεκριμένη σκηνή, γιατί θεωρούσε ότι δεν το είχε κάνει καλά την πρώτη και ζήτησε από το σκηνοθέτη να το ξαναγυρίσουν. Ο Ο’ Κόνορ, όμως, τότε άργησε να κατέβει το σκοινί και χτύπησε πάνω σε μια γέφυρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία. Λένε ότι παρόντ
Keywords
Τυχαία Θέματα