ΔΕΙΤΕ: Οι 10 πιο περίεργες ασθένειες

06:13 13/6/2012 - Πηγή: 24wro

Τα κρυολογήματα είναι ένας σκέτος εφιάλτης...
Ωστόσο, υπάρχουν σίγουρα χειρότερες ασθένειες νοσήματα και σύνδρομα εκεί έξω που αποτελούν μία σίγουρα μεγαλύτερη, ή ακόμα περισσότερο μία πιο σπάνια απειλή από μία απλή περίπτωση συναχιού.

Έτσι ενώ όσοι υποφέρουν από αλλεργικό συνάχι γκρινιάζουν για το πόσο τα μάτια τους «τρέχουν» όπως και η μύτη τους, πείτε τους γι’ αυτές τις 10 σπάνιες ασθένειες που βρήκαμε. Θα σταματήσουν πολύ σύντομα να κλαψουρίζουν.
Σύνδρομο του πτώματος που περπατάει
Το σύνδρομο του πτώματος (corpse syndrome) που περπατάει, ή το σύνδρομο Cotard (από
τον Joseph Cotard, τον άνθρωπο που το ανακάλυψε), θέλει όσους έχουν πληγεί από αυτό να πιστεύουν πως έχουν πεθάνει, χάσει τη ψυχή τους, το αίμα τους ή ακόμα ένα ζωτικής σημασίας όργανο, έστω κι αν δεν έχουν χάσει τίποτα.
Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ασθενείς πιστεύουν πως δεν έχουν στομάχι, έτσι έχουν αφήσει τους εαυτούς τους να πεινάσουν της πείνας. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν γνωστές θεραπείες γι’ αυτή την περίπτωση.
Η πανούκλα του χορού
Τον Ιούλιο του 1518 μία γυναίκα ονόματι Φράου Τροφέα ξεκίνησε να χορεύει στους δρόμους του Στρασβούργου. Χόρεψε για σχεδόν μία εβδομάδα ενώ 34 άλλοι άνθρωποι συμμετείχαν μαζί της. Μέσα σ’ ένα μήνα οι χορευτές έγιναν 400.

Στην προσπάθειά τους να θεραπεύσουν την ασθένεια το Συμβούλιο της Πόλης του Στρασβούργου και γιατροί τους έδωσαν την οδηγία να συνεχίσουν να χορεύουν – μάλιστα έστησαν και μία σκηνή γι’ αυτούς. Οι περισσότεροι πέθαναν από καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό ή εξάντληση.
Η αιτία αυτής της τόσο περίεργης συμφοράς είναι άγνωστη, αν και θεωρίες περί μαζικής ψυχολογικής ασθένειας, κατάποση ψυχοτροπικής μούχλας που βρίσκεται στο ψωμί από σίκαλη, εξεζητημένες τεχνοτροπίες ή ακόμα η αναγέννηση μίας μεσαιωνικής χορευτικής μανίας έχουν τεθεί επί τάπητος.
Θανάσιμη οικογενειακή αϋπνία
Η θανάσιμη οικογενειακή αϋπνία (FFI – Fatal familial insomnia) είναι πολύ σπάνια, έτσι εάν δεν κοιμάστε και τόσο πολύ δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε ακόμα. Όσοι υποφέρουν είναι συνήθως ανάμεσα στις ηλικίες 30 και 60 και είναι πολύ πιθανόν να χρειαστούν από 7 έως 18 μήνες μέχρι να εκφράσει τα θανατηφόρα του αποτελέσματα.

Η FFI συμβαίνει σε τέσσερα στάδια. Ξεκινάει με αϋπνία συνδεδεμένη με κρίσεις πανικού, παράνοια και φοβία. Το δεύτερο σκέλος βρίσκει τις κρίσεις πανικού να χειροτερεύουν και να συνδυάζονται από παραισθήσεις. Στο τρίτο στάδιο η έλλειψη ύπνου προκαλεί γρήγορη απώλεια ύπνου. Τελικά η άνοια κάνει την εμφάνισή της και οι παθόντες δεν δείχνουν καμία αντίδραση ή παραμένουν βουβοί μέχρι να πεθάνουν.
Πορφυρία
Η πορφυρία στην πραγματικότητα αναφέρεται σε μία ομάδα από ασθένειες που μπορούν να επηρεάσουν το νευρικό σύστημα ή και την επιδερμίδα. Προκαλείται από την έλλειψη ενός από τα οκτώ ένζυμα που χρειάζονται για να παράγουν heme, ένα ζωτικής σημασίας συστατικό της αιμοσφαιρίνης.
Αποκαλείται και ως σύνδρομο του Βρυκόλακα αφού μπορεί να καταλήξει σε μία ωχρή επιδερμίδα και βίαιες
Keywords
Τυχαία Θέματα