ΔΕΙΤΕ: Κρουαζιέρα στον Αμαζόνιο- χωρίς τηλεόραση ή κινητό

17:40 30/4/2011 - Πηγή: 24wro
28 εκατομμύρια άνθρωποι δημιουργούν στο Περού ένα πολύχρωμο μείγμα...
από διαφορετικές κουλτούρες. Όμως, το σήμα κατατεθέν της χώρας δεν είναι άλλο από το δάσος του Αμαζονίου που καταλαμβάνει το 60% του Περού.
Η Aqua Expeditions με το δεύτερό της πλοίο, το Aria, φέρνει αυτή την απομακρυσμένη περιοχή της γης ακόμα πιο κοντά μας.


Τα δύο πλοία της Aqua Exeditions (Aqua και Aria) που διασχίζουν από τον Απρίλιο τα νερά του Αμαζονίου δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα πεντάστερα
ξενοδοχεία που συναντάμε στις μεγάλες πόλεις. Αντίθετα, συνδυάζουν τις ανέσεις και το άψογο σέρβις με τη μυστικιστική ατμόσφαιρα του ποταμού. Είναι αρκετά μικρά ώστε να είναι οικεία αλλά και αρκετά μεγάλα ώστε να αντέχουν τα ισχυρά ρεύματα του ποταμού καθώς προχωρούν βαθιά μέσα στο δάσος, στο Πάρκο Pacaya Samiria.


Οι ντόπιοι μετακινούνται στον ποταμό με καγιάκ

Ο σταθμός επιβίβασης και αποβίβασης
Εξωτικές μαϊμούδες, πουλιά και έντομα, καθώς και τα περίφημα ροζ δελφίνια του Αμαζονίου (στο Περού τα λένε bufeo colorado) είναι μερικές μόνο από τις εξωτικές συναντήσεις που θα έχετε κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας σας.


Τα σύννεφα αντανακλώνται στα νερά του ποταμού
Το σχεδιασμό των πλοίων έχει επιμεληθεί ο περουβιανός Jordi Puig: 12 σουίτες με τεράστια παράθυρα από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι για να θαυμάζει κανείς τη θέα, ξύλινα πατώματα και χειροποίητα έπιπλα με καθαρές γραμμές κατασκευασμένα με υλικά της περιοχής και χειροποίητα σαπούνια είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που δίνουν το χαρακτήρα των πλοίων. Εξάλλου και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης τους είναι ιταλο-αμερικάνος που έχει μανία με τις λεπτομέρειες και τη λιτή πολυτέλεια. Ωστόσο, εκ πεποιθήσεως, δεν υπάρχουν τηλεοράσεις και ίσως σας ζητηθεί να παραδώσετε το iPhone ή το BlackBerry σας. Οπότε αν είστε workaholics ή αν δεν μπορείτε να ζήσετε 3 μέρες χωρίς το κινητό σας τηλέφωνο, η κρουαζιέρα αυτή μπορεί να αποδειχθεί μάθημα ζωής.


Το εσωτερικό lounge του Aqua

Το σαλόνι στο σταθμό μετεπιβίβασης

Μία από τις 12 σουίτες του Aqua
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μπορεί κανείς να απολαύσει την εξαιρετική κουζίνα του Pedro Miguel Schiaffino. Ο γνωστός και ως «σεφ της ζούγκλας», επειδή ψάχνει στα δάση του Αμαζονίου για να βρει τα υλικά του και δείχνει αμείωτο ενδιαφέρον για τις τοπικές μαγειρικές μεθόδους δίνει νέα πνοή στην περουβιανή κουζίνα και δεν θα σας απογοητεύσει. Μπορείτε επίσης να συμμετέχετε ενεργά στη διατήρηση της τοπική χλωρίδας και πανίδας ή να πάρετε μέρος στις μικρές οργανωμένες πεζοπορίες στη ζούγκλα. Το σίγουρο είναι ότι σε κάθε σημείο της διαδρομής, θα δείτε άλλη μια φωτογραφία για να τραβήξετε, άλλη μια ανάμνηση που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας.

Η αυγή στον Αμαζόνιο
Keywords
Τυχαία Θέματα