ΔΕΙΤΕ: Καρέκλα για chill out

23:17 4/5/2012 - Πηγή: 24wro

Ο Konstantin Grcic συναντά το ξύλο, ή μήπως το ξύλο αποφάσισε να τον αναζητήσει; ...

Εδώ και δύο δεκαετίες περίπου, οι δημιουργίες του καλλιεργούν μια φουτουριστική αισθητική για τα έπιπλα και τα αντικείμενα. Εξυπακούεται ότι συγκαταλέγεται ήδη στο dream team των μεγάλων σύγχρονων designer και επιπλέον, θεωρείται απαράμιλλος μαιτρ των πλαστικών και άλλων σύγχρονων συνθετικών υλών, καθώς και του ανοδιομένου αλουμινίου. Ο ίδιος όμως αποκαλύπτει ότι, από την αρχή της καριέρας του,
αναζητούσε εκείνη την «ξεχωριστή γραμματική» στο design του, η οποία θα του επέτρεπε να εκφραστεί και μέσα από ένα φυσικό υλικό όπως είναι το ξύλο. Και απ’ ότι φαίνεται τελικά την βρίσκει με την καρέκλα MEDICI, που σχεδίασε για την εταιρία Mattiazzi και παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στο Σαλόνι Επίπλου στο Μιλάνο.
Φτιαγμένη από απλές σανίδες, για να μας παραπέμπει διαμιάς στην πρωταρχική φάση επεξεργασίας του κορμού δέντρου : το κόψιμο και την πλάνιση, η MEDICI ταιριάζει καλύτερα στη υβριδική υποκατηγορία «καρεκλοπολυθρόνα», επειδή είναι πιο φαρδιά και χαμηλότερη από μια κοινή καρέκλα. Οι διαστάσεις της λοιπόν, σε συνδυασμό με την αυξημένη κλίση προς τα πίσω της πλάτης της, υπόσχονται ιδανικό cool n’ chic κάθισμα στους απανταχού loungers, που περνούν πάντα πολύ καλύτερα όταν κρατούν ένα κοκτέιλ στο χέρι.
Κυκλοφορεί σε διάφορες αποχρώσεις τριών ειδών ξύλου, (ένα εκ των οποίων κατάλληλο για farniente στη βεράντα).
Κάντε κλικ για να δείτε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

coolspotting.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα