ΔΕΙΤΕ: Η Άνγκελα Μέρκελ ειναι η ισχυρότερη γυναίκα της Ευρώπης

21:41 30/12/2011 - Πηγή: 24wro
Το 2011 έγινε περισσότερο από σαφές ότι το μέλλον του ευρώ κρέμεται από τις...

αποφάσεις κυρίως ενός ανθρώπου. Η καγκελάριος της Γερμανίας έχει αποδείξει με την ως τώρα ζωή και καριέρα της ότι σπάνια υποπίπτει σε σφάλματα.
Για πόσο όμως ακόμη θα διατηρεί το αλάθητο;
Επιχειρώντας να σκιαγραφήσει κανείς το πορτρέτο της ισχυρότερης γυναίκας στην Ευρώπη (και στον κόσμο –ας μην είμαστε φειδωλοί), δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει από τα ήδη γνωστά, αλλά τόσο εντυπωσιακά: Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας. Είναι η νεότερη καγκελάριος μετά
τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Και βεβαίως είναι η πρώτη καγκελάριος που ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα στην Ανατολική Γερμανία.
Με μια κουβέντα: Μια νεαρή (για την πολιτική) γυναίκα με φτωχή ανατροφή διοικεί την πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης και, μαζί της, ορίζει την τύχη ολόκληρης της Ευρωζώνης, ειδικά σ’ αυτήν την οριακή περίοδο μέσα στον τυφώνα της κρίσης χρέους.
Θα περίμενε κανείς να ξεδιπλώνονταν κάποια κόμπλεξ μετά την ανάληψη της καγκελαρίας το 2005. Οι περισσότεροι αναλυτές δεν τής έδιναν παρά μερικούς μήνες ζωής σ’ αυτήν την θέση. Γυναίκα, νεαρή, από την Ανατολική Γερμανία και την ίδια ώρα κάπως βαρετή και σίγουρα χωρίς κανένα στυλ, μια «επαρχιώτισσα» στην Μπούντενσταγκ, έμοιαζε σαν πρόβατο που όδευε προς τα σφαγεία.

Η Άνγκελα Μέρκελ σε παλαιότερη φωτογραφία
Αλλά θυμηθείτε ότι μιλάμε για την Γερμανία. Την πιο σοβαρή, υπεύθυνη, εργατική χώρα στον πλανήτη Γη. Εκεί όπου γυναίκα δεν σημαίνει «Μπάρμπι», νεαρή δεν σημαίνει «χαζή», φτωχή δεν σημαίνει «ανίκανη» -για να αραδιάσουμε μερικά μόνο από τα κλισέ που θα ακούγονταν εδώ. Η Άνγκελα Μέρκελ είχε φθάσει με την αξία της στην ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και με τη αξία της όχι μόνο θα διατηρούσε την καγκελαρία, αλλά θα εκλεγόταν για δεύτερη φορά το 2009.
Με την αξία της και με μια σημαντική βοήθεια από την τύχη. Βέβαια, τύχη στην πολιτική σημαίνει σωστή όσφρηση των συνθηκών. Και η Άνγκελα Μέρκελ βρισκόταν πάντοτε στο σωστό σημείο. Την ώρα που έπρεπε στον τόπο που έπρεπε, στο πλευρό αυτού που έπρεπε. Η τύχη βοηθούσε μέχρι εκεί –μετά ήταν οι ικανότητές της, αυτές που οι Γερμανοί εκτιμούν τόσο πολύ, δίνοντάς της υψηλά ποσοστά δημοφιλίας ακόμη και σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.
Μεγαλώνοντας στην Ανατολική Γερμανία
Κόρη Λουθηρανού πάστορα, γεννημένη στο Αμβούργο το 1954, η Άνγκελα Ντοροτέα Κάσνερ μετακόμισε πολύ νωρίς στη ζωή της στην Ανατολική Γερμανία, στο Τέμπλιν, μια πόλη που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα βόρεια από το Βερολίνο, καθώς ο πατέρας της ανέλαβε μια εκκλησία εκεί. Η μητέρα της ήταν καθηγήτρια Αγγλικών και Λατινικών και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Η Άνγκελα Μέρκελ σε παλαιότερη φωτογραφία δείχνοντας ανέμελη
Η φύση της δουλειάς των γονιών της και το γεγονός ότι κατάγονταν από την Δυτική Γερμανία, όπου μπορούσαν συχνά να ταξιδεύουν για να βλέπουν συγγενείς και φίλους και να επιστρέφουν με δώρα που ήταν πολύτιμα στην αν
Keywords
Τυχαία Θέματα