ΔΕΙΤΕ: To Ice Hotel ετοιμάζει τζαμί στον Αρκτικό Κύκλο!

16:12 22/10/2011 - Πηγή: 24wro
Το φανταστικό art project-ξενοδοχείο φτιαγμένο από πάγο...
που λειτουργεί στη Σουηδία σκέφτεται να φτιάξει ένα τζαμί λίγο πιο κάτω από τον Αρκτικό Κύκλο. Από πάγο και χιόνι φυσικά.

Κάθε χρόνο το Ice Hotel που βρίσκεται στο Jukkasjärvi της Σουηδίας "χτίζει" μια εκκλησία φτιαγμένη αποκλειστικά από πάγο και χιόνι, αλλά το νέο μεγαλεπήβολο σχέδιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της "The Local", είναι η δημιουργία ενός τζαμιού
από πάγο!
Το Ice Hotel φιλοξενεί ετησίως επισκέπτες από σχεδόν 100 διαφορετικές χώρες, βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα νότια του Αρκτικού Κύκλου και σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθυντή του "είμαστε ανοιχτοί σε όλα και στο ξενοδοχείο μας στη Σουηδία, ο καθένας έχει το δικαίωμα να λατρεύει όποιον Θεό επιθυμεί".

  Όσον αφορά την επικείμενη δημιουργία του τζαμιού, ο Σουηδός CEO ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προς το παρόν, ενώ ο επικεφαλής της μουσουλμανικής κοινότητας στη Σουηδία, δηλώνει πανευτυχής.
Το τζαμί από πάγο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις άλλες εκκλησίες που έχουν χτιστεί από το ίδιο υλικό, θα δέχεται επισκέπτες όλων των θρησκευμάτων, ενώ θα λειτουργεί από τις 23 Δεκέμβρη μέχρι τα τέλη Απρίλη. Κατά μέσο όρο, στις "παγωμένες" εκκλησίες παντρεύονται 150 ζευγάρια απ' όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο.

  Μέχρι να αρχίσει η θερμοκρασία να απειλεί την ύπαρξή του δηλαδή...


Keywords
Τυχαία Θέματα