ΔΕΙΤΕ: 10 θρησκευτικά μυστήρια και θαύματα

15:00 24/8/2012 - Πηγή: 24wro

Γίνονται άραγε θαύματα; Υπάρχουν άγγελοι; Η προσευχή βοηθάει;
Υπάρχουν κάποια φαινόμενα για τα οποία η επιστήμη προσπαθεί να βρει μία λογική εξήγηση, αν και για τους πιστούς δεν χρειάζεται καμία απολύτως εξήγηση.

Τα παρακάτω δέκα μυστήρια κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ενώ αποτελούν το αντικείμενο έρευνας πολλών ερευνητών υπερφυσικών φαινομένων.

1. Εμφανίσεις της Παναγίας
Εδώ και αιώνες υπάρχουν αναφορές σε όλο τον κόσμο για εμφανίσεις της Μαρίας, της μητέρας του Ιησού. Στις πιο αξιοσημείωτες συγκαταλέγονται το Μεξικό (1531), η
Πορτογαλία (1917), η Γαλλία (1858) και η Πολωνία (1877). Ισχυρισμοί για εμφανίσεις υπάρχουν μέχρι και σήμερα, με τον πιο γνωστό αυτόν της Κροατίας. Το 1968, μία εμφάνιση της Παναγίας μεταδόθηκε ζωντανά στην Αίγυπτο. Στα οράματα αυτά, η Παναγία ζητά συνήθως από τους ανθρώπους να προσευχηθούν, ενώ ορισμένες φορές ανακοινώνει και προφητείες, με την πιο γνωστή αυτή της Φάτιμα.
Οι σκεπτικιστές θεωρούν αυτά τα οράματα ως παραισθήσεις ή μαζική υστερία, ενώ άλλοι ερευνητές ζητούν εξηγήσεις για τα γεγονότα αυτά, κάνοντας συγκρίσεις με τις εμφανίσεις ΑΤΙΑ.

2. Επαφές με αγγέλους
Πολλά βιβλία έχουν γραφτεί και αμέτρητες ιστορίες έχουν ειπωθεί για/από ανθρώπους που πιστεύουν πως είχαν προσωπική επαφή με όντα, τα οποία ονομάζουν αγγέλους. Κάποιες φορές τα περιγράφουν ως φωτεινά όντα και κάποιες άλλες φορές ως ανθρώπους απερίγραπτης ομορφιάς, ακόμα και ως καθημερινούς ανθρώπους.
Συνήθως εμφανίζονται πάντα σε στιγμές ανάγκης. Κάποιες φορές η ανάγκη είναι έντονη -ένα άτομο λίγο πριν την αυτοκτονία- και κάποιες είναι σχετικά τετριμμένη: μία νεαρή γυναίκα, μόνη έξω τη νύχτα, παθαίνει λάστιχο και την βοηθάει ένας ευγενικός ξένος, που εμφανίστηκε από το πουθενά και στη συνέχεια εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει ούτε ένα ίχνος πίσω του.

3. Η Κιβωτός της Παλαιάς Διαθήκης
Το βιβλίο της Εξόδου της Παλαιάς Διαθήκης περιγράφει με λεπτομέρεια ένα κουτί, επικαλυμμένο με χρυσό, το οποίο κατασκεύασαν οι Ισραηλίτες με τις οδηγίες του Θεού, για να τοποθετήσουν τις σπασμένες πλάκες στις οποίες ήταν γραμμένες οι Δέκα Εντολές. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Θεός είπε επίσης: «Εκεί θα συναντηθώ μαζί σας και θα σας μιλήσω… για όλα όσα θα σας δώσω σε εντολές, τέκνα του Ισραήλ.» Οι Ισραηλίτες το μετέφεραν μαζί τους στα ταξίδια τους, ακόμα και στις μάχες, γιατί πίστευαν ότι είχε τρομερή δύναμη. Κάποιοι πιστεύουν ότι η Κιβωτός ήταν στην πραγματικότητα ένας διαβιβαστής στο Θεό και ένα φονικό όπλο, αλλά το πιο μυστηριώδες είναι τι απέγινε η Κιβωτός. Πολλοί ερευνητές πιστεύουν πως η Κιβωτός υπάρχει μέχρι και σήμερα, κρυμμένη και προστατευμένη από τη δημόσια θέα.

4. Άφθαρτοι
Άφθαρτες είναι οι σωροί των Αγίων, οι οποίες ως εκ θαύματος δεν αποσυντίθενται -ακόμα και μετά από ολόκληρες δεκαετίες ή αιώνες. Κάποιοι από αυτούς του Αγίους ήταν οι: Αγία Κλάρα της Ασίζης, ο Άγιος Βικέντιος του Παύλου, η Αγία Αικατερίνη Λαμπουρέ και πολλοί άλλοι. Ακόμα
Keywords
Τυχαία Θέματα