ΔΕΙΤΕ: 10 από τα καλύτερα κρουαζιερόπλοια του 2012

10:32 17/8/2012 - Πηγή: 24wro

Το Frommer’s Travel Guide επέλεξε πλοία που προσφέρουν μοναδικές υπηρεσίες και εμπειρίες...
που ξεπερνούν «χαλαρά» το μέσο όρο, πλοία που ανοίγουν νέους δρόμους σε αυτό που ονομάζεται κρουαζιέρα.

Για τα συγκεκριμένα πλοία, η διαδρομή είναι σχεδόν δευτερεύον στοιχείο...

1. Royal Caribbean's Oasis Class
Τα 5.400 θέσεων επιβατών «αδελφικά» πλοία Oasis
of the Seas και Allure of the Seas της Royal Caribbean ( www.royalcaribbean.com ) δεν είναι μόνο τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στην ιστορία του είδους. Είναι επίσης και τα καλύτερα σχεδιασμένα, τα πλέον ευφάνταστα, τα πιο ποικίλα στις εμπειρίες που προσφέρουν, τα πιο… αυτό που συνήθως αποκαλούμε «μπροστά από την εποχή τους» - ή αλλιώς πλοία που δικαιολογούν το κλισέ της «πλωτής πόλης».

Εκεί που άλλα κρουαζιερόπλοια είναι μονολιθικές κατασκευές, το Oasis και το Allure έχουν χωρισμένα όλα τα «πατώματα» του καταστρώματος από έναν μακρύ και ανοιχτό διάδρομο. Φως και αέρας μπαίνουν ελεύθερα στο κέντρο του πλοίου, δίνοντας πραγματικά στον ταξιδιώτη μια αίσθηση ότι περιδιαβαίνει μια σύγχρονη πόλη.
2. Celebrity Silhouette
Το 2.886 επιβατών Celebrity Silhouette ( www.celebritycruises.com ) είναι από τα πλέον κομψά και «στυλάτα» κρουαζιερόπλοια όλων των εποχών. Η εξωτερική του φόρμα είναι ταυτόχρονα ογκώδης και κομψή, ενώ εσωτερικά η υπερσύγχρονη αισθητική του, «δένει» τα διάφορα στοιχεία σε ένα ικανοποιητικό σύνολο.

Σημαντικό στοιχείο, το Lawn Club, ένας χλοώδης ανοιχτός χώρος για κοινωνικοποίηση και διασκέδαση. Το CS περιλαμβάνει επίσης και ένα εστιατόριο λογικής… «ψήσ’ το μόνος σου».
3. Disney Fantasy
Πρόκειται, μαζί με το δίδυμο «αδερφάκι» των 2.500 θέσεων Disney Dream, για τα πρώτα πλοία που λάνσαρε η Disney Cruise Line ( http://disneycruise.disney.go.com ) από το 1998-1999 και όλοι συμφωνούν ότι η αναμονή άξιζε τον κόπο.

Με λεπτή σχεδίαση, διασκεδαστικά «ιδιαίτερο» χαρακτήρα και πρακτικότατο λειτουργικά, σε σχέση με τα παλαιότερα πλοία της εταιρείας, δίνει 50% παραπάνω χώρο στο bar, ενώ έχει περισσότερες και μεγαλύτερες ανέσεις για παιδιά και γενικώς περισσότερη ποικιλία στις προσφερόμενες παροχές.
4. American Queen
Από τα μέσα του Απρίλη του 2012, μια νέα εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών ονόματι Great American Steamboat Company ( www.americanqueensteamboatcompany.com ), ξεκίνησε να προσφέρει κρουαζιέρες εβδομαδιαίας διάρκειας κατά μήκος του Μισισιπή, με όχημα το 436 θέσεων «βασιλικό» αυτό κρουαζιερόπλοιο.

Το American Queen είναι το μεγαλύτερο πλωτό για μη θαλάσσια ύδατα, που έχει δημιουργηθεί ποτέ. Η διακόσμησή του είναι πάρα πολύ προσεγμένη και πανταχού παρούσα, σε συνδυασμό με μια συλλογή από «vintage» περιόδου, επίπλωση και αντίκες. Και η μηχανή του ακόμα είναι αντίκα, καθώς προέρχεται από αλιευτικό του αμερικανικού στρατού της δεκαετίας του ‘30 (σήμερα βέβαια υποβοηθάται από σύγχρονο σύστημα προώθησης). Ναυπηγήθηκε το 1995, αλλά θα παίρνατε όρκο ότι ανήκει στο 19ο αιώνα…
5. Seabourn Quest
Συνολικ
Keywords
Τυχαία Θέματα