ΔΕΙΤΕ: To γράμμα του Jagger στον Andy Warhol για το εξώφυλλο του Sticky Fingers

10:04 6/9/2013 - Πηγή: 24wro


Διαβάστε πόσο απλό ήταν το deal...

Ήταν τέλη της δεκαετίας του 60. Οι Rolling Stones ήταν στο ζενίθ της δόξας τους και έκαναν τα σχέδια για τη νέα δεκαετία ετοιμάζοντας το Sticky Fingers, το πρώτο στην εταιρεία με το όνομα τους και αυτό που θα καθιέρωνε το λογότυπο με τη
γλώσσα. Όμως πέρα από το μουσικό κομμάτι του άλμπουμ ήθελαν και κάτι άλλο πιο δυνατό... Και τότε πήραν την απόφαση να επικοινωνήσουν με τον Andy Warhol για να του προτείνουν να σχεδιάσει το εξώφυλλο του άλμπουμ. Το γράμμα που δημοσιεύουμε είναι μια απόδειξη της τεράστιας αξίας του Warhol. Ένας σούπερ σταρ όπως ο Jagger του απευθύνεται με τον μέγιστο σεβασμό και του δίνει το περιθώριο όχι μόνο να κάνει ότι θέλει ("Do what ever you want") αλλά και να ζητήσει όσα χρήματα επιθυμεί. Κλείνοντας μάλιστα το γράμμα του, ο Jagger ενημερώνει τον Warhol ότι θα επικοινωνήσει μαζί του ο μάνατζερ του συγκροτήματος, ο οπιοίος είναι λίγο αγχωμένος και μπορεί να του πει να βιαστεί. Aλλά .."Take little notice".

Τελικά ο Warhol δέχτηκε και σχεδίασε το περίφημο εξώφυλλο με το "φουσκωμένο" παντελόνι με το φερμουάρ (δείτε το slideshow) το οποίο ήταν τόσο προκλητικό που σε κάποιες χώρες απαγορεύθηκε. Η φωτογράφηση όμως δεν έγινε από τον ίδιο αλλά από τον Billy Name ενώ το τελικό artwork ήταν του Craig Brown.

kamarinia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα