Δεύτερη πρόταση που θα προκαλέσει πάταγο στην κυβέρνηση

06:05 18/5/2011 - Πηγή: 24wro

Πολιτική έκρηξη μεγατόνων μπορεί να προκαλέσει η επιμονή της τρόικας των ελεγκτών...



να προχωρήσει στη σύσταση της εταιρίας που θα αναλάβει τις αποκρατικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών κι επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Πρόκειται για την ίδια εταιρία στην οποία είχε αναφερθεί με ρεπορτάζ του το Newscode.gr προχθες το μεσημέρι κι επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup στις
Βρυξέλλες. Νεότερες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η πρόταση αυτή έχει κι ένα ακόμα κομμάτι, το οποίο, προς το παρόν, έχει μείνει στο ...σκοτάδι, για ευνόητους λόγους.

Τί προβλέπει; Την τοποθέτηση επιτηρητών της τρόικας σε όλα τα υπουργεία της κυβέρνησης, ανεξαιρέτως, προκειμένου να παρακολουθούν την υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Προς το παρόν, το θέμα, σε αυτή του τη διάσταση, δεν έχει συζητηθεί αναλυτικά, καλά πληροφορημένες πηγές όμως επιμένουν ότι υφίσταται και αργά ή γρήγορα θα πάρει τη σειρά του για να δημοσιοποιηθεί.

Άλλωστε, ποιος περίμενε πριν από λίγο καιρό ότι η τρόικα θα ζητούσε κι επισήμως να αναλάβει αυτή το project των ελληνικών αποκρατικοποιήσεων; Να, όμως, που ήρθε η ώρα για να γίνει κι αυτό. Υπ αυτή την έννοια, λοιπόν, δεν θα αργήσει και η στιγμή που στο τραπέζι των συζητήσεων θα "πέσει" και η ...ιδέα των επιτηρητών, η οποία στο παρελθόν και σε ανύποπτο χρόνο είχε συζητηθεί ακροθιγώς, αλλά είχε απορριφθεί, για ευνόητους λόγους.

Όλα δείχνουν, όμως, ότι τώρα ξανάρχεται η ώρα για να "πέσει" στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, αυτή τη φορά, περισσότερο "ζεστά" από κάθε άλλη φορά. Το ζητούμενο ωστόσο είναι αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να αντέξει και τον θόρυβο που θα προκαλέσει μια τέτοια απόφαση, ακόμα και μέσα στους κόλπους της. Δεν αποκλείεται, σύντομα, να δοθεί απάντηση επ αυτού, εν τοις πράγμασι.

http://www.newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα