Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Κυβέρνηση συνεργασίας και όχι εκλογές για τη σωτηρία της χώρας

11:33 13/5/2012 - Πηγή: 24wro
Με ένα άρθρο- παρέμβαση που δημοσιεύεται σήμερα στην Καθημερινή της Κυριακής...
ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος παίρνει θέση στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την χώρα, αλλά και την κεντροδεξιά παράταξη. Ο υπουργός Άμυνας θέτει ένα πλαίσιο από έξι θέσεις- προτάσεις για την αναδιάρθρωση
τόσο του πολιτικού συστήματος, όσο και της μεγάλης φιλελελεύθερης παράταξης.
Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο:

«Η ενδεχόμενη αποτυχία του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να αναδείξει λύση διακυβέρνησης της χώρας και η συνακόλουθη δρομολόγηση νέων εκλογών, εντός του Ιουνίου, είναι μια εξέλιξη ανησυχητική και αναδεικνύει για μια ακόμα φορά την αδυναμία του πολιτικού–κομματικού συστήματος, να επιτύχει την αναγκαία Εθνική Συνεννόηση, και να εφαρμόσει την λαϊκή εντολή της 6ης Μαΐου.

Η προσφυγή σε νέες εκλογές, χωρίς τίποτα να έχει αλλάξει από τις προηγούμενες, θα δώσει το μήνυμα στην κοινωνία ότι τα κόμματα επιχειρούν να μεταβάλλουν τη λαϊκή βούληση μέσα από μια διαδικασία διλημμάτων και αδιεξόδων, επειδή η εκφρασθείσα ετυμηγορία δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους και τις επιθυμίες τους.

Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε την αλλαγή του κλίματος που συντελείται στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, σεβόμενοι την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, αναγνωρίζοντας σε αυτήν τη θεμελιακή ευρωπαϊκή του επιλογή και την ανάγκη κοινωνικού ελέγχου της λειτουργίας της πολιτικής.

Επιπλέον, η επιδεικνυόμενη έλλειψη συλλογικότητας στη λήψη σοβαρών αποφάσεων από τις ηγεσίες των κομμάτων, στέλνει μήνυμα περιφρόνησης του Κοινοβουλευτισμού, η δε αναμενόμενη διάλυση της Βουλής, πριν ουσιαστικά συγκληθεί και συγκροτηθεί σε σώμα, μπορεί να ερμηνευθεί ως εξωθεσμική κατάργηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Φοβούμαι πως οι πρακτικές αυτές, θα έχουν καταρχήν πολύ αρνητικές επιπτώσεις στα εθνικά συμφέροντα, στα συμφέροντα δηλαδή της Πατρίδας και των Πολιτών, θα έχουν όμως επίσης πολύ αρνητικές επιπτώσεις για όσους απεργάζονται στα παρασκήνια τις πολιτικές αυτές.

Η Δημοκρατία για να λειτουργήσει έχει ανάγκη την λειτουργία των πολιτικών κοινοβουλευτικών κομμάτων, που αντιπροσωπεύουν όλες τις ιδεολογικές τάσεις του εκλογικού σώματος, στο βαθμό και στην έκταση της λαϊκή εντολής σε καθένα από αυτά, στα πλαίσια πάντοτε του Κοινοβουλευτικού Δημοκρατικού Πολιτεύματος, που ορίζει το Σύνταγμα.

Η Δημοκρατία όμως για να επιβιώσει, όταν η χώρα αντιμετωπίζει κρίσεις, έχει ανάγκη από Εθνική Συνεννόηση. Για την εφαρμογή της λαϊκής βούλησης, η οποία επιτυγχάνεται όταν προτάσσεται η προστασία της Πατρίδας από την προστασία του κόμματος, όταν οι προσωπικές, θεμιτές κατά τα άλλα φιλοδοξίες, και στρατηγικές υποχωρούν, στην υπέρτατη υποχρέωση να εξυπηρετηθεί το Εθνικό Συμφέρον.

Η εκλογή της 6ης Μαΐου, αποτύπωσε με σαφήνεια την λαϊκή εντολή. Οφείλουμε να την εφαρμόσουμε, μας αρέσει δεν μας αρέσει, αφού την ερμηνεύσουμε σωστά, με σεβασμό στο Σύνταγμα, προτάσσοντας την σωτηρία της χώρας.
<
Keywords
Τυχαία Θέματα