Χωρίς συμπαραστάτη οι δημότες Θεσσαλονίκης!

14:33 22/7/2012 - Πηγή: 24wro

Από αναβολή σε αναβολή οδηγείται η υπόθεση της επιλογής του προσώπου που θα ενσαρκώσει τον ρόλο του...Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον νέο θεσμό που προβλέφθηκε στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», ώστε να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους πολίτες και στις τοπικές εξουσίες.

Η συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος δεν έχει οριστεί για κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Aυτό διότι μέχρι
στιγμής δεν φαίνεται να έχουν προωθηθεί οι διαδικασίες, ώστε οι δημοτικές παρατάξεις να καταλήξουν σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, κάτι που είναι απαραίτητο, αφού για την εκλογή του Συμπαραστάτη απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία από τα 2/3 των μελών του οργάνου.

Η «Ομάδα Δημιουργίας» του Κώστα Γκιουλέκα τηρεί στάση αναμονής, θεωρώντας ότι η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη θα πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά της σχετικά με το πρόσωπο που θα στηρίξει εντέλει για τη συγκεκριμένη θέση. Η δημοτική αρχή φέρεται να βλέπει με μεγαλύτερη συμπάθεια την υποψηφιότητα του παλιού γενικού γραμματέα του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης Γιώργου Λυσαρίδη, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει κάποια σχετική δημόσια δήλωση. Ενδιαφέρον για την ανάληψη της θέσης του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης έχουν επίσης εκδηλώσει οι νομικοί Θανάσης Αλμπάντης, Μαρία Αυγερινού, Βενετία Κουλάλη-Μυρώνη, Γρηγόρης Κουτράκης και Ευστάθιος Τσομίδης, καθώς και οι Σταύρος Γαλάνης (πτυχιούχος Τεχνολογίας Τροφίμων ΤΕΙ Θεσσαλονίκης), Βασίλης Δασκάλου (επιχειρηματίας), Νίκος Καρακώστας (δικαστικός υπάλληλος), Ευρυδίκη Καρατζά (διπλωματούχος Επαγγελματικής Κατάρτισης), Μαρία Μαύρη (πολιτικός μηχανικός), Σταύρος Παρίσης (ψυχολόγος) και Χαράλαμπος Τσιρκινίδης (πτυχιούχος Νομικής Σχολής, υποστράτηγος ε.α.).

Η διαδικασία της επιλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο την πρώτη φορά που ετέθη το ζήτημα της ενσωμάτωσης του νέου θεσμού του «Καλλικράτη» στη λειτουργία του δήμου Θεσσαλονίκης, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. Τότε κανένα από τα οκτώ πρόσωπα που είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την ανάληψη της συγκεκριμένης θέσης δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει την απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Η διοικούσα παράταξη φαίνεται πως είχε υποστηρίξει σε εκείνη την αρχική διαδικασία τον Κώστα Παπαθεοδώρου, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι ήταν οι Νικόλαος Καρακώστας, Χαράλαμπος Τσιρκινίδης, Βενετία Κουλάλη-Μυρώνη, Θανάσης Τζακόπουλος, Βασίλης Μπουντούρης, Σταύρος Λιαπόπουλος και Διονύσιος Δήμου.
zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα