Χαρές και πανηγύρια στη Βρετανία για την εγκυμοσύνη της Κέιτ

10:43 4/12/2012 - Πηγή: 24wro
Ευθυμία επικρατεί στη Βρετανία μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της δούκισσας...
του Κέμπριτζ συζύγου του πρίγκιπα Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, η οποία βρίσκεται στο νοσοκομείο για δεύτερη ημέρα σήμερα, μετά από έντονες πρωϊνές ναυτίες. Μόλις επιβεβαιώθηκε η εγκυμοσύνη, το διαδίκτυο πήρε φωτιά, ενώ τα συγχαρητήρια άρχισαν να φθάνουν από όλο τον κόσμο.
«Ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ είναι στην ευχάριστη
θέση να ανακοινώσουν ότι η δούκισσα του Κέιμπριτζ περιμένει παιδί», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Παλατιού. «Η δούκισσα εισήχθη σήμερα το απόγευμα στο νοσοκομείο Κινγκ Εντουαρντ Ζ' στο κέντρο του Λονδίνου εξαιτίας σοβαρής ναυτίας. Καθώς η κύηση είναι στο αρχικό της στάδιο, η Αυτής Μεγαλειότης θα πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο για αρκετές ημέρες και στη συνέχεια θα έχει ανάγκη ξεκούρασης», επισημαίνεται.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και άλλοι πολιτικοί έσπευσαν να συγχαρούν το ζεύγος, διαδικτυακά.

«Χαίρομαι που μαθαίνω ότι ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ περιμένουν παιδί. Θα γίνουν υπέροχοι γονείς» έγραψε στο twitter ο Κάμερον, ενώ ο αντιπολιτευόμενος, ηγέτης των εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ σημείωσε: «Φανταστικά νέα για την Κέιτ, τον Ουίλιαμ και τη χώρα. Ένα βασιλικό μωρό είναι κάτι που θα το γιορτάσει όλο το έθνος».

Ο βρετανικός τύπος μετέδωσε με...ταχύτητα φωτός την επίσημη ανακοίνωση. Μάλιστα ο Guardian προχώρησε σε «ζωντανή ενημέρωση» δίνοντας συμβουλές στην Κέιτ- η οποία διανύει την 12η εβδομάδα της κύησης- για να αντιμετωπίσει τις ναυτίες.

«Είναι η ιδανική στιγμή» σχολίασε η ειδικευμένη στους γαλαζοαίματοςυ Κέιτ Γουίλιαμς του BBC, σημειώνοντας πως είτε πρόκειται για αγόρι είτε για κορίτσι, αυτό το παιδί θα μπορούσε μια μέρα να ανέβει στον θρόνο, αφού από το 2011 οι κανόνες της διαδοχής για τον θρόνο της Αγγλίας τροποποιήθηκαν ώστε να επιτραπεί στο πρώτο παιδί του ζεύγους να γίνει μονάρχης, όποιο και αν είναι το φύλο του.

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα