Χαμένες ευκαιρίες για ελληνικά μετάλλια

07:21 6/8/2012 - Πηγή: 24wro
Σε εναγώνια αναζήτηση μεταλλίων βρίσκεται η ελληνική αποστολή στο Λονδίνο. Καθώς οι Ολυμπιακοί του 2012...
διάγουν ήδη τη δεύτερη εβδομάδα τους, η Ελλάδα είχε εξασφαλίσει, ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι αράδες, ένα (χάλκινο) μετάλλιο με τον τζουντόκα Ηλία Ηλιάδη, ενώ χθες το μεσημέρι διεκδικούσε άλλα δύο στην κωπηλασία με τις Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών) και τους Στέργιο Παπαχρήστο, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη
Τσίλη και Γιάννη Χρήστου (τετράκωπος). Η υλοποίηση όμως του στόχου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για κατάκτηση περισσότερων μεταλλίων σε σχέση με το «Πεκίνο 2008» (2 ασημένια και 2 χάλκινα) δεν φαίνεται τόσο εύκολη υπόθεση.

Προτού καλά-καλά αρχίσουν οι Αγώνες του Λονδίνου η Ελλάδα έχασε έναν από τους υποψηφίους για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στον στίβο. Η αποκάλυψη ότι ο πρωταθλητής του ύψους Δημήτρης Χονδροκούκης βρέθηκε ντοπαρισμένος με την παλιομοδίτικη αναβολική ουσία στανοζολόλη πάγωσε την Ελλάδα και μαζί τις ελπίδες για να διατηρηθεί η παράδοση να υπάρχει εκπρόσωπος του ελληνικού στίβου στο ολυμπιακό βάθρο από τη Βαρκελώνη 1992 και ύστερα.
Ο 24χρονος αθλητής με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη είχε ενταχθεί στην ελίτ του αγωνίσματος και θεωρούνταν μεταξύ των φαβορί για ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Αντί όμως να βρεθεί στα ολυμπιακά σαλόνια, ο Χονδροκούκης δεν μετέβη καν στο Λονδίνο και οδηγείται εκτός αθλητισμού, αφού, όπως δημοσιοποίησε ο προπονητής και πατέρας τουΚυριάκος Χονδροκούκης, θα αποχωρήσει από τους στίβους.

Η πτώση ενός σπεσιαλίστα
Η πρώτη ελληνική αγωνιστική απογοήτευση στους Αγώνες της αγγλικής πρωτεύουσας ήρθε στην ενόργανη γυμναστική, όπου ο Βλάσης Μάρας βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπος με την ολυμπιακή... κατάρα του. Στην τρίτη του ολυμπιακή παρουσία ο «Σάκης» της ελληνικής γυμναστικής απέτυχε για άλλη μία φορά να βρεθεί στον τελικό του μονόζυγου πληρώνοντας, όπως και το 2008 στο Πεκίνο, μια πτώση. Ο Μάρας είχε επιλέξει μαζί με τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα πολύ μεγάλης δυσκολίας και αρχικής αξίας, αλλά δεν κατάφερε να το ολοκληρώσει.

Αγχος; Ατυχία της στιγμής; Κακό (ολυμπιακό) ριζικό; Ο,τι και αν ισχύει, γεγονός είναι ότι ένας από τους κορυφαίους σπεσιαλίστες του μονόζυγου με δύο χρυσά παγκόσμια και πέντε χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια δεν μπόρεσε ούτε αυτή τη φορά να εκπληρώσει το ολυμπιακό όνειρό του, που έχει μετατραπεί σε εφιάλτη. Ο 29χρονος Μάρας, που βαθμολογήθηκε με 14.300 και κατετάγη 35ος, δεν φαίνεται να το βάζει κάτω και δηλώνει ότι θα συνεχίσει την αθλητική διαδρομή του γιατί «έχει πολλά χρόνια μπροστά του ακόμη».
Κόντρα άνεμος για τους διδύμους
Με την τύχη τους δικαιούνται πάντως να τα βάζουν οι αδελφοί Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας. Οι δίδυμοι της ελληνικής κωπηλασίας, στην παρθενική ολυμπιακή τους εμφάνιση, είχαν την ατυχία στον ημιτελικό της δικώπου να βρεθούν με κόντρα άνεμο. Και καθώς ήταν ένα από τα πιο ελαφριά π
Keywords
Τυχαία Θέματα