Μπαλάκι κάνουν τις ευθύνες οι στρατηγοί στην Τουρκία

21:09 9/1/2012 - Πηγή: 24wro
Στον προκάτοχό του στρατηγό ε.α. Γιασάρ... Μπουγιούκανιτ έριξε ο συλληφθείς πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Ιλκέρ Μπασμπούγ της Τουρκίας τις ευθύνες δημιουργίας των «προβοκατόρικων» ιστότοπων που είχε δημιουργήσει ο στρατός και το περιεχόμενο των οποίων στρεφόταν κατά της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ του κ. Ερντογάν.
Ο κ.Ιλκέρ Μπασμπούγ αρνήθηκε, όπως γράφει η Sabah – που συνεχίζει όπως
και οι άλλες εφημερίδες την ενασχόληση με το μεγάλο αυτό θέμα – ισχυρισμούς ότι έδωσε ο ίδιος το «πράσινο φώς» για την δημιουργία τεσσάρων νέων ιστότοπων και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ανέμενε ευχαριστίες αντί για την σύλληψη διότι έδωσε εντολή να κλείσουν οι εν λόγω ιστότοποι.
Ο στρατηγός ε.α.Μπασμούγ δήλωσε στο δικαστήριο σχετικά με την υπόθεση «Συνομωσία Διαδικτύου» ότι ο ίδιος όντας αρχηγός 700.000 στρατιωτών δεν είχε ανάγκη ιστότοπων για να ανατρέψει την κυβέρνηση . Επίσης τόνισε ότι εφόσον υπήρχαν οι κατηγορίες εναντίον του έπρεπε να έχει συλληφθεί όταν ήταν εν ενεργεία Α/ΓΕΕΘΑ.
Ο τουρκικός τύπος αναφέρεται επίσης στην σχετική με το θέμα δήλωση του τούρκου προέδρου κ. Αμπντουλάχ Γκιούλ ότι «κανείς δεν μπορεί να κηρυχθεί ένοχος πριν την απόφαση του δικαστηρίου».

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα