Μπάχαλο με την αποφυλάκιση του υπόπτου για τη δολοφονία ανδρών της ΔΙΑΣ

08:54 27/11/2012 - Πηγή: 24wro
Μπάχαλο με την αποφυλάκιση του υπόπτου για τη δολοφονία ανδρών της ΔΙΑΣ...
Άλλη μια ιστορία... ελληνικής τρέλας ξεφύτρωσε χθες, με την αποφυλάκιση κατηγορούμενου για τη δολοφονία δύο ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ. Την υπόθεση αποκάλυψε ο συντάκτης του enikos.gr και του Realfm, Μαρίνος Αλειφέρης.

Για
τη γκάφα της αποφυλάκισης-μυστήριο, το μάρμαρο πλήρωσαν η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι της γραμματείας. Οι τελευταίοι διαμαρτύρονται μέσω του προέδρου του συνδικαλιστικού τους οργάνου, Σ. Καρακίτσου, όπως θα δείτε παρακάτω στο βίντεο.

Το χρονικό

Στο εισαγγελικό μικροσκόπιο βρίσκεται η αποφυλάκιση ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, ο οποίος είχε συλληφθεί για συμμετοχή στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας με θύματα δύο νεαρούς ειδικούς φρουρούς στην περιοχή του Ρέντη, τον Μάρτιο του 2011.

Οι κατηγορούμενοι, επειδή καθυστερούσε η ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση της διπλής ανθρωποκτονίας, παραπέμφθηκαν με απευθείας κλήση να δικαστούν για την υπόθεση της ληστείας που είχε προηγηθεί σε περίπτερο στην περιοχή του Μενιδίου. Οι τρεις από αυτούς καταδικάστηκαν, αλλά ο τέταρτος συγκατηγορούμενός τους αθωώθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2012. Το περίεργο είναι ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος όταν επέστρεψε στον Κορυδαλλό, αντί να συνεχίσει την έκτιση του υπόλοιπου χρόνου που απέμενε μέχρι να λήξει το 18μηνο ανώτατο όριο προσωρινής του κράτησης έφυγε σαν κύριος από τις φυλακές σαν να μην είχε άλλη εκκρεμότητα.

Για την πρόωρη αποφυλάκιση του δράστη ενημερώθηκε προ 20ημέρου ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά και αμέσως έδωσε εντολή στην υπεύθυνη των φυλακών εισαγγελέα να διενεργήσει έρευνα για τις συνθήκες αποφυλάκισης του συγκεκριμένου κρατούμενου. Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν ευθύνονται ενδεχομένως σωφρονιστικοί υπάλληλοι που δεν είδαν το εκκρεμές ένταλμα σύλληψης για τη διπλή ανθρωποκτονία ή αν ο φάκελος είχε φτάσει με ελλειπή στοιχεία από τα δικαστήρια. σε αυτή την περίπτωση θα ελεγχθεί αν υπάρχει αμέλεια ή δόλος στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η φυλακή δεν εημέρωσε το Υπουργείο Δικαισούνης, το οποίο έμαθε για τα γεγονότα αυτά κατόπιν εορτής. Γεγονός που σήμανε συναγερμό στις υπηρεσίες, ώστε να ερευνηθεί το γεγονός προς κάθε κατεύθυνση.

Τι λέει ο δικηγόρος του κατηγορούμενου

Ο Γιώργος Πατρινός, δικηγόρος του κατηγορούμενου για την δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που αποφυλακίστηκε υπό μυστηριώδεις συνθήκες, επικοινώνησε με το enikos.gr και δήλωσε ότι ο πελάτης του βρίσκεται στο... σπίτι του. Υποστήριξε μάλιστα ότι: "είναι αθώος και αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών το οποίο μετέτρεψε την προσωρινή του κράτηση σε περιοριστικούς όρους". Σύμφωνα με τους οποίους κάθε 1η και 16η του μηνός πρέπει να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα. Συμπλήρωσε ότι "ακόμα δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι περιοριστικοί όροι. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Ποιος αποφυλάκισε τον ύποπτο για την δολοφ
Keywords
Τυχαία Θέματα