Αύριο οι προτάσεις της E.E για τους οίκους αξιολόγησης

18:31 14/11/2011 - Πηγή: 24wro
Η Ευρώπη επιδιώκει μια πιο αυστηρή... επίβλεψη των οργανισμών αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας", επισημαίνει το διαδικτυακό έντυπο EurActiv, παρουσιάζοντας τα σχέδια της Επιτροπής, τα οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αύριο στο Στρασβούργο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο πρότασης που αναμένεται να δημοσιευθεί την Τρίτη 15 Νοεμβρίου από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ, βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση στο εσωτερικό της Επιτροπής, ύστερα από "πρόσφατες εξελίξεις οι οποίες ενίσχυσαν όσους υποστηρίζουν αυστηρότερες ρυθμίσεις".
Ο Επίτροπος τόνισε
χαρακτηριστικά ότι η Επιτροπή πρόκειται να προτείνει "ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο για την πολιτική ευθύνη σε περίπτωση ενδεχόμενου σοβαρού παραπτώματος ή αμέλειας".
Το σχέδιο κανονισμού, συνεχίζει το δημοσίευμα, προσθέτει ότι "αν ένα λάθος από έναν οργανισμό έχει αντίκτυπο στην πιστοληπτική ικανότητα ενός επενδυτή, ο τελευταίος θα έχει το δικαίωμα να ασκήσει προσφυγή κατά του εν λόγω οργανισμού για οποιαδήποτε ζημία προκλήθηκε εις βάρος του".
Ωστόσο, εκτός των προαναφερθέντων νέων μέτρων, η Επιτροπή συζητά τη δημιουργία μιας νέας ομάδας οργανισμών, με απώτερο στόχο τον ανταγωνισμό και τη μείωση της επιρροής των αμερικανικών υπηρεσιών αξιολόγησης. Ως εκ τούτου, συμπεραίνει το δημοσίευμα, το σύνολο των Ευρωβουλευτών, μαζί με τους αρχηγούς των 27 κρατών - μελών της Ένωσης, κινούνται προς μια πιο μεθοδευμένη και προσεκτική προσέγγιση και προτείνουν την κατάργηση του δικαιώματος λήψης ορισμένων αποφάσεων από ιδιωτικούς οργανισμούς αξιολόγησης.  

newscode.gr 


Keywords
Τυχαία Θέματα