Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 7 έως 11 Ιανουαρίου

23:07 7/1/2012 - Πηγή: 24wro
Μπορεί αυτές τις μέρες ο Ερμής να δίνει τα ρέστα του εξαντλώντας την πολυσυλλεκτικότητα του...
και κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα με τους «μεγάλους» του ζωδιακού (Κρόνο, Ποσειδώνα, Δία και Ουρανό) αλλά η πολυπόθητη είδηση κρύβεται στο λαμπερό φεγγάρι της Κυριακής.

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου είναι βαθιά μεθυστική, ερωτική, παθιασμένη και πλανεύτρα, τόσο που ακόμη και οι θεματοφύλακες της ηθικής μπορεί να κρυφοκοιτάξουν από την κοσμική κλειδαρότρυπα, γοητευμένοι από τους πειρασμούς της.
Η ...φάση της Σελήνης γίνεται πάνω σχεδόν στον γενέθλιο Ποσειδώνα της Ελλάδος, με τον Άρη
παράλληλα να «τσιγκλάει» την γενέθλια Αφροδίτη της χώρας στους Ιχθύες και την γενέθλια Σελήνη στους Διδύμους.

Σε κοσμικό επίπεδο μπορεί όλα αυτά να αναδείξουν την Ελλάδα ως νύφη του Φρανκενστάιν για μια ακόμη φορά μέσα στους τελευταίους μήνες αλλά για τον καθένα μας προσωπικά, εκείνο που θα μετρήσει περισσότερο είναι τα ασυγκράτητα συναισθήματα που υπόσχονται να μας κατακλύσουν σαν τσουνάμι αίροντας αναστολές, δεσμεύσεις και πεποιθήσεις.

Βέβαια, όπως το φεγγάρι έχει την φωτεινή αλλά και την σκοτεινή του όψη, έτσι και τα κύματα της επιθυμίας μπορεί να είναι το ίδιο δροσερά ή πνιγηρά.

«Θάλασσα, πικροθάλασσα, πως να σε καλοπιάσω;» έγραψε πριν από χρόνια ο Κώστας Βίρβος, στην περίπτωση μας όμως ταιριάζει ακόμη περισσότερο το τραγούδι των Χαΐνηδων:

Εγώ στα φύλλα της καρδιάς
κρύβω βαθιά τον πόνο
στρέφω το βλέμμα μη με δουν
και σαν παιδί βουρκώνω
Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
και γελαστοί οι ανθρώποι

Κλείσε τα μάτια κι άσε με
θάλασσα να σε λέω
τούτο το βράδυ που μπορεί
ναι 'ναι το τελευταίο

Θάλασσα πικροθάλασσα
μια νύχτα θα γυρίσω
κι ένα κορμί και μια καρδιά
στο κύμα σου θ' αφήσω
Όσον αφορά ειδικά το Σαββατοκύριακο, είναι αλήθεια πως κάτω από άλλες συνθήκες το «κρυφό» τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο θα είχε σχεδόν αποκλειστικά «πικρές» συνέπειες, αφού ο «παππούς» του ζωδιακού στεφανώνει τις σχέσεις με ευθύνες, προβλήματα και κάθε λογής μπλεξίματα. Όχι πως αυτό δεν ισχύει αλλά το ουράνιο σκηνικό είναι τόσο εμπλουτισμένο που ο καθένας μας δικαιούται να κλέψει ακόμη κι από τις πιο δύσκολες στιγμές μια ικμάδα ευτυχίας, μαγειρεύοντας τέλεια το «τερπνόν μετά του ωφελίμου», ακόμη και μέσα σε μια πληκτική χειμερινή σύναξη ...αγροφυλάκων! Οι υψηλές προσδοκίες είναι αυτές που χαλάνε την «συνταγή»...

Εννοείται βέβαια ότι οι παντρεμένοι, οι δεσμευμένοι και τα «περήφανα γηρατειά» έχουν την αμέριστη συμπάθεια του Κρόνου, ο οποίος επιπλέον καλλιεργεί συστηματικά τις σχέσεις με διαφορά ηλικίας.

Αντίθετα, στα οικονομικά θέματα επικρατεί το τρίπτυχο λιτότητα, αναγκαιότητα και προνοητικότητα. Σε περίπτωση «ανυπακοής», το συγκεκριμένο τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου μπορεί να αποβεί αρκετά «ενοχλητικό», είτε μέσω αγορών που στην πορεία θα αποδειχθούν σκάρτες, είτε με ατυχίες που θα κοστίσουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα