Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: Όχι στην επαναδιαπραγμάτευση απο θέση αδυναμίας

10:31 25/7/2012 - Πηγή: 24wro

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντά την Πέμπτη, στις 17.30 τελικά, στο Μέγαρο Μαξίμου, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μετά απο συνεννόηση που έκαναν κατα την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το πρωί.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση με θεσμικό Ευρωπαίο αξιωματούχο που έχει ο κ. Σαμαράς μετά την εκλογή του ενώ ετοιμάζεται να ξεκινήσει ταξίδια στο τέλος του Αυγούστου.

Απο το βήμα της ΚΕ ο Αντώνης
Σαμαράς επέλεξε να απαντήσει στην κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση, πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ, στη διαδικασία που επιλέγει για την επαναδιαπραγμάτευση. Ο πρωθυπουργός είπε όχι στην επαναδιαπραγμάτευση απο θέση αδυναμίας και άφησε σαφώς να διαφανεί ότι η επαναδιαπραγμάτευση θα ξεκινήσει αφού δρομολογηθεί η διαδικασία αποκαταστασης της αξιοπιστίας της χώρας, αφού δρομολογηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, αφού καταγράφει η θέληση της νέας κυβέρνησης να ενισχύσει τη θέση της Ελλαδος στο ευρώ.

Ως στόχους της επαναδιαπραγμάτευσης ο κ.Σαμαράς τοποθέτησε την επιμήκυνση της προσαρμογής, και την αλλαγή των μέτρων που προκαλούν ύφεση ως παραδείγματα ανέφερε την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, την αντικατάσταση των περικοπών στα ειδικά μισθολογια με ισοδυναμα μέτρα ενώ είπε κατηγορηματικά όχι σε νέα μέτρα.Βασικός στόχος του κ,Σαμαρά είναι η μείωση της ανεργίας από το 24% στο 10% μεχρι το τέλος της τετραετίας.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε ηχηρή προειδοποίηση προς τους ξένους αξιωματούχους που επαναφέρουν στο προσκήνιο σενάρια απομάκρυνσης της Ελλαδος απο το ευρώ, χαρακτηρίζοντάς τους υπονομευτές.
imerisia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα