Αρνητικά τα πρώτα συμπεράσματα των ελέγχων της τρόικας – Έντονη ανησυχία για τα έσοδα

10:10 5/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ιδιαίτερα προβληματισμένα φέρονται να είναι τις τελευταίες ώρες τα στελέχη του κλιμακίου...
των ελεγκτών της τρόικας, που βρίσκονται στην Αθήνα εδώ και μια εβδομάδα, σχετικά με τα αποτελέσματα των επισκέψεων που έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα μηνύματα που έχουν εκπέμψει στις έδρες τους, προκύπτει, για παράδειγμα, έντονη ανησυχία για την πορεία των εσόδων, όπου παρατηρείται σημαντική υστέρηση. Προφανώς, η τελευταία συνάντηση που έλαβε χώρα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ήταν ...αποκαρδιωτική.
Όπως ανάλογη θα πρέπει να ήταν και η εντύπωση από την χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, όπου και πάλι εντοπίστηκαν πολλά και σημαντικά προβλήματα. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τώρα τα συμπεράσματα που θα αποκομίσουν από τις συναντήσεις που ξεκίνησαν το τελευταίο 24ωρο στις τράπεζες. Οι επαφές που έχουν εκεί δεν είναι στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, αλλά σε επίπεδο διευθυντών.

Και ίσως για αυτό έχουν και μεγαλύτερη αξία, αφού από αυτές, συνήθως, αντλούνται τα πολυτιμότερα στοιχεία. Εν προκειμένω, το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως σε ζητήματα κεφαλαιακής επάρκειας και κατάστασης της ρευστότητας, που απασχολούν ολοένα και περισσότερο. Την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε κι έρχεται στην Αθήνα το κλιμάκιο με τους επικεφαλείς της τρόικας, είναι, μάλιστα, προγραμματισμένη και συνάντηση τους με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ.Γιώργο Προβόπουλο, οπότε όλα τα "χαρτιά" αναμένεται να ανοιχτούν στο τραπέζι.

Ωστόσο, το γεγονός ότι τα πρώτα συμπεράσματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από τις έως τώρα επισκέψεις των τεχνοκρατών δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά, αρχίζουν να επιβαρύνουν κι΄ άλλο το ούτως ή άλλως κακό κλίμα.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα