Άρματα μάχης κατά διαδηλωτών στη Συρία

20:35 6/5/2011 - Πηγή: 24wro
Έκκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Συρία όπου σήμερα οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ... εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών στην πόλη Χομς, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, σκοτώνοντας πέντε και τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς, σύμφωνα με ακτιβιστή. Την ίδια ώρα και ενώ σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται οι....
 καθιερωμένες την Παρασκευή, μετά την προσευχή, διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Άσαντ,
άρματα μάχης παρατάχθηκαν στη πόλη Τελ τραυματίζοντας αρκετούς ενώ τρία άρματα μάχης βρίσκονται στη συνοικία Μπαρζέχ της Δαμασκού.

Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας προσπαθούν να καταστείλουν τις διαδηλώσεις καλώντας τους πολίτες να γυρίσουν στα σπίτια τους ενώ στη Χομς τους κάλεσαν να πάνε στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να γλιτώσουν τη σύλληψη και τιμωρία.

Τη σύλληψη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ριάντ Σάιφ, κατά τη διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων, στην περιοχή Μιντάν στην κεντρική Δαμασκό, κατήγγειλε στο Reuters μία κόρη του Σάιφ και ακτιβιστές.

Δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα σε πολλές συνοικίες της πόλης σύμφωνα με τον Ναζάτι Ταγιάρα, έναν υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Περισσότεροι από 2000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους, σύμφωνα με τους ακτιβιστές, παρά την απαγόρευση που έχουν κηρύξει οι αρχές ζητώντας από τους Σύρους να απέχουν από οπιαδήποτε διαμαρτυρία για την αποκατάσταση της σταθερότητας και της ασφάλειας.

Στο μεταξύ, χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν σήμερα στην ανατολική Συρία ζητώντας δικαιώματα πολιτικής ελευθερίας.

Σήμερα στις Βρυξέλλες αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τις διεθνείς κυρώσεις που εστιάζονται, έμμεσα ή άμεσα, στο πρόσωπο του Σύρου προέδρου, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα