Αρχίζουν τα τσεκούρια στα δώρα των εργαζομένων!

17:57 5/1/2012 - Πηγή: 24wro
Από τη συμφωνία της Δευτέρας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων θα εξαρτηθεί αν θα καταβληθεί φέτος το Πάσχα το Δώρο!
Η κυβέρνηση κάλεσε τα συνδικάτα να τα βρουν με τους εργοδοτικούς φορείς για να μην χρειαστεί περαιτέρω νομική παρέμβαση. Στο τραπέζι έχουν πέσει τα παρακάτω: το κόψιμο ή η μείωση του 13ου και 14ου μισθού, η μείωση του κατώτατου μισθού, η μείωση του μέσου μισθολογικού κόστους, αλλά και το πάγωμα των ωριμάνσεων, δηλαδή οι τριετίες που αυξάνουν τους μισθούς.
Εναλλακτικές προτάσεις είναι να μη δει αύξηση κανένας
εργαζόμενος για πολύ καιρό. Ως προς το Δώρο Πάσχα, Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας, υπάρχει και η εναλλακτική πρόταση να ισχύσει και στον ιδιωτικό τομέα ό,τι ακριβώς και στο δημόσιο. Δηλαδή να περιορισθεί για παράδειγμα: σε 250, 500 και 250 ευρώ αντίστοιχα. Άλλη εναλλακτική πρόταση είναι να ενσωματωθούν ο 13ος και 14ος στους 12 μισθούς ετησίως.
Η τρόικα πάντως καλεί τους αρμόδιους να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Πορτογαλίας. Αλήθεια ξέρετε τι μισθοί υπάρχουν σε αυτή τη χώρα;
Για μάθετε λοιπόν… Στην Πορτογαλία ο κατώτατος μισθός είναι 566 ευρώ μεικτά, δηλαδή περίπου 400 ευρώ καθαρά, ενώ στην Ελλάδα είναι 751 μεικτά και λίγο κάτω από 600 καθαρά.
Καλή χρονιά με υγεία. Μη πάθετε όλοι μαζί εγκεφαλικό…
Ντροπή σας, καταστρέψατε ένα ολόκληρο έθνος! Το οδηγήσατε σε ένα δρόμο που δεν έχει επιστροφή!

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα