Απαγορεύτηκε φεστιβάλ στο οποίο έτρωγαν σκύλους!

13:20 26/9/2011 - Πηγή: 24wro
Ένα φεστιβάλ για φάγωμα σκυλιών που πραγματοποιείται εδώ και 600... χρόνια στην Qianxi της Κίνας, απαγορεύτηκε αυτή την εβδομάδα μετά από μια μαζική κοινωνική κατακραυγή των μέσων ενημέρωσης τα οποία ζήτησαν την ακύρωσή του.
Δεκαπέντε χιλιάδες σκυλιά σφάζονται κάθε χρόνο στο φεστιβάλ, το οποίο τιμά την μνήμη μια μάχης που έγινε στην πόλη. Πριν από τη μάχη, μια εισβολή του στρατού σκότωσε όλα τα σκυλιά στην πόλη της Qianxi για να μην εκθέσει τον στρατού σε αγριεμένα σκυλιά. Μετά από την κατάκτηση της πόλης, ο στρατός έτρωγε το κρέας των σκυλιών για να το γιορτάσει.

Από τότε και μέχρι τη δεκαετία του '80, τα σκυλιά σκοτωνόταν αμέσως πριν από το μαγείρεμα και το σερβίρισμα. Στη συνέχεια, η κινεζική κυβέρνηση παρενέβη και απαγόρευσε τη σφαγή στον χώρο αυτό. Αλλά η πρακτική άρχισε να υιοθετείται ξανά στο φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια.
Εικόνες από μακελειό και από ανθρώπους να τρώνε σκυλιά στο φεστιβάλ έκαναν τον γύρο του κόσμου στο Διαδίκτυο, ενοχλώντας χιλιάδες ανθρώπους. Φέτος, πολλοί από αυτούς χρησιμοποίησαν το Διαδίκτυο για να κάνουν έκκληση για την απαγόρευση του φεστιβάλ. Η κινεζική κυβέρνηση αντέδρασε με την απαγόρευση του φεστιβάλ.
Σύμφωνα με την Global Post, η συμπάθεια για τα σκυλιά έχει αυξηθεί σημαντικά μεταξύ των Κινέζων τις τελευταίες δεκαετίες. Η διατήρησή τους ως κατοικίδια ζώα είχε απαγορευτεί κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης, αλλά τα ποσοστά ιδιοκτησίας έχουν αυξηθεί από τότε.
Υπήρξαν κάποιες εκκλήσεις οι οποίες μιλούσαν για πλήρη απαγόρευση της διατροφής με σκύλους και γάτες στη χώρα, πράγμα που εξακολουθεί να είναι και συνηθισμένο και κοινωνικά αποδεκτό.
Είναι δυνατόν, όμως, αυτή η τελευταία κίνηση όσον αφορά το φεστιβάλ να σηματοδοτήσει μια περαιτέρω αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης όσον αφορά την απαγόρευση. Φήμες για μια τέτοια απαγόρευση αρχίζουν να κλιμακώνονται ήδη από τον περασμένο Ιούνιο.


Keywords
Τυχαία Θέματα