Άουτς, κάηκα!

12:20 3/5/2011 - Πηγή: 24wro
Πόσο πολύ και πώς να το αντιμετωπίσετε...


Πόσο σοβαρό είναι το κάψιμο σας; Τα εγκαύματα Πρώτου βαθμού εγκαύματα δημιουργούν μία ερυθρότητα στο δέρμα. Του Δευτέρου βαθμού, δημιουργούν φουσκάλες με υγρό και του Τρίτου βαθμού τα εγκαύματα, έχουν ως αποτέλεσμα «ανοιγμένο» ή μαυρισμένο δέρμα.

Τι να κάνετε άμεσα: Τοποθετήστε το έγκαυμα κάτω από δροσερό τρεχούμενο νερό, βυθίστε το σε μπανιέρα γεμάτη νερό ή εφαρμόστε πάνω του υγρές πετσέτες. Στα εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού, καλό θα είναι να βάλετε έναν χαλαρό, προστατευτικό επίδεσμο.

Τι δεν πρέπει να κάνετε:
Δεν πρέπει να βάλετε πάνω σε ένα μεγάλο έγκαυμα, παγοκύστη, διότι μπορεί να βλάψει το δέρμα και να επιδεινώσει τη ζημία. Επίσης δεν πρέπει να «σκάτε» τις φουσκάλες καθώς και να μην αλείφετε την πληγή με αντιβιοτικό ή βούτυρο, γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αναπαράγεται η λοίμωξη.

Πότε πρέπει να ζητήσετε άμεση ιατρική βοήθεια: Καλέστε τα επείγοντα περιστατικά σε περίπτωση που έχετε υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού, ηλεκτρικά ή χημικά εγκαύματα ή αν βήχετε έντονα, δακρύζουν τα μάτια σας, ή έχετε δυσκολία στην αναπνοή. Επίσης εάν έχετε δευτέρου βαθμού έγκαυμα που σε μέγεθος είναι μεγαλύτερο από την παλάμη σας, διότι μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε το σημάδι.

queen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα