Ανταλλαγές σπιτιών για φθηνές διακοπές...

22:37 5/8/2012 - Πηγή: 24wro

Ονειρεύεστε ότι χαλαρώνετε σε ένα παραδοσιακό σαλέ στην Αυστρία;...
Ψηφίζετε ρομαντικές διακοπές σε κάποιο μεσαιωνικό διαμέρισμα στο κέντρο του Παρισιού ή μήπως θα προτιμούσατε να κάνετε τις βουτιές σας στα κρυστάλλινα νερά της καλντέρας στη Σαντορίνη;

Για τους περισσότερους Ελληνες καθεμία από τις παραπάνω επιλογές μοιάζει με άπιαστο όνειρο, ειδικά εν μέσω κρίσης. Κι όμως, το όνειρο μπορεί να γίνει εύκολα και σχεδόν ανέξοδα πραγματικότητα με τη μέθοδο της ανταλλαγής σπιτιών και εξοχικών, ενός εναλλακτικού τρόπου διακοπών που κερδίζει διαρκώς έδαφος και στη χώρα μας!

Πολλοί
θα έχουν δει την αμερικανική ταινία «The Holiday», το σενάριο της οποίας βασίζεται στην ιστορία δύο γυναικών που η ανάγκη τους για απόδραση τις κάνει να ανταλλάξουν τα σπίτια τους για την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών. Αυτό ακριβώς που περιγράφεται στην ταινία είναι η ανταλλαγή σπιτιών η οποία προσφέρεται ως εναλλακτικός τρόπος διακοπών και έχει κερδίσει χιλιάδες οπαδούς σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους, τους οποίους ενώνει η κοινή επιθυμία να δοκιμάσουν εντελώς διαφορετικούς τρόπους ζωής, να γνωρίσουν νέες κουλτούρες και διαφορετικά μέρη ή ακόμη και να κάνουν φθηνές διακοπές με την οικογένειά τους, έρχονται σε επαφή και ανταλλάσσουν το σπίτι ή την εξοχική κατοικία τους με άλλο κατάλυμα σε κάποια χώρα του εξωτερικού ή σε έναν ελκυστικό προορισμό εντός Ελλάδος!

Η λύση της ανταλλαγής σπιτιών είναι αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό, ωστόσο, στην Ελλάδα άργησε να αποκτήσει φίλους. Όμως, η συρρίκνωση του εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών έχει οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας να βλέπουν με καλό μάτι τον συγκεκριμένο, φθηνό τρόπο διακοπών.

zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα