Ανασυγκρότηση του κόμματος ζητούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ

20:36 14/11/2011 - Πηγή: 24wro
Tην ανάγκη ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε...
η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, σημείωσε ότι η αλλαγή ηγεσίας δεν είναι το μοναδικό θέμα.
«Ξαναλέω ευθαρσώς, δεν είναι μόνο η αλλαγή ηγεσίας, είναι πάρα πολλά τα ζητήματα της ανασυγκρότησης. Δηλαδή, ή το ΠΑΣΟΚ
θα αλλάξει συθέμελα και θα ανασυγκροτηθεί ή θα τελειώσει και αυτό μαζί με τη μεταπολίτευση», υπογράμμισε.

Πρωτοβουλία Παπανδρέου για να ανοίξει διάλογος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι αναμένει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Πρωτόπαπας στο ραδιοσταθμό Flash.

Στον ίδιο σταθμό, ο βουλευτής Κώστας Καρτάλης τόνισε πως έχει λήξει η θητεία όλων των κομματικών οργάνων και του προέδρου του κόμματος και πρόσθεσε ότι «αυτό που προέχει είναι το κόμμα να συζητήσει για τη νέα του ιδεολογική πορεία, να προσαρμοστεί ή, εν πάση περιπτώσει, να τη συνταιριάξει με τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που δημιουργούνται και στη συνέχεια να συζητήσει και για τα όργανα.

Πρώτα εγώ βάζω λοιπόν θέματα αρχών και των ιδεολογιών. Και στη συνέχεια θα πρέπει να καλύψει τα όργανα τα οποία έχουν λήξει. Εγώ δε θυμάμαι άλλη περίοδο που να έχουν αγνοηθεί τόσο συστηματικά τα καταστατικά προβλεπόμενα όργανα στη λήψη των αποφάσεων. Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου, είναι εκείνος ο οποίος θα πάρει τις πρωτοβουλίες».

Πρωτοβουλία Παπανδρέου δήλωσε ότι αναμένει και η Σούλα Μερεντίτη στον ίδιο σταθμό, προσθέτοντας ότι «θεωρώ αυτονόητο ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, κάνοντας έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του και στάσης του, θα πρέπει να αποφασίσει και ποια πορεία θα ακολουθήσει και ποια στάση».

Ο πρώην υφυπουργός υγείας Χρήστος Αηδόνης, στον ίδιο σταθμό, ανέφερε πως «επειδή υπάρχουν διάφορες φωνές και δε θέλω να πάρω θέση επ’ αυτού, που ανοίγουν το ζήτημα της ηγεσίας αυτή τη στιγμή, δε νομίζω ότι είναι εκείνο το οποίο πρέπει να συζητήσει το ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ ότι συντεταγμένα και συλλογικά πρέπει να ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία που έχει να κάνει με το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης».


Keywords
Τυχαία Θέματα