Ανάστατα τα Μεσόγεια για την μετεγκατάσταση των Ρομά

20:10 13/10/2011 - Πηγή: 24wro
Διαστάσεις παίρνει το θέμα της ύπαρξης της μελέτης για την μετεγκατάσταση των Ρομά στους δήμους των Μεσογείων... καθώς, μετά τις αποκαλύψεις του δημάρχου Κρωπίας Δ. Κιούση, για την ύπαρξη σχετικού εγγράφου από τριετίας και τις κατηγορίες κατά της διοίκησης Αθανασόπουλου, για απόκρυψη του γεγονότος από τους πολίτες έρχεται τώρα η σειρά του δημάρχου Μαρκοπούλου, να αποκαλύψει ανάλογο έγγραφο. Παράλληλα, εντείνονται οι αντιδράσεις σε συλλογικό επίπεδο, στο ενδεχόμενο μετεγκατάστασης των Ρομά σε περιοχές των Μεσογείων. Ειδικότερα, η δημοτική αρχή Κορωπίου, πριν λίγες
ημέρες απαντώντας και ξεκαθαρίζοντας τα περί “συμφωνίας του δημάρχου Κιούση” για τη μετεγκατάσταση των Ρομά, παρουσίασε πρωτοκολλημένο έγγραφο της ΤΕΔΚΝΑ, με το οποίο γινόταν γνωστό στην προηγούμενη δημοτική αρχή ότι εκπονείται μελέτη για το θέμα της μετεγκατάστασης των Ρομά στην περιοχή. Και ζήτησε ως είναι φυσικό, εξηγήσεις από την προηγούμενη δημοτική αρχή. 

Μετά την αποκάλυψη Κιούση, έρχεται ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σ. Μεθενίτης να μιλήσει και αυτός για ύπαρξη μελέτης, λέγοντας ότι, “…μετά από έρευνα, διαπιστώσαμε ότι η ΤΕΔΚΝΑ είχε αποστείλει έγγραφο την 1η Δεκεμβρίου 2008, με το οποίο ενημέρωνε τον Δήμο Μαρκοπούλου, για την επίμαχη μελέτη για την εξεύρεση κατάλληλων χώρων υποδοχής, που βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη”. Το εν λόγω έγγραφο, σύμφωνα με τον κ. Μεθενίτη, παρελήφθη από την προηγούμενη δημοτική αρχή στις 2 Δεκεμβρίου του 2009 και αφού καταλογίζει αδιαφορία και ανευθυνότητα στη διοίκηση του Φ. Μαγουλά, πρώην δημάρχου, ο νυν δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Σ. Μεθενίτης προσθέτει τα εξής: “ Δυστυχώς, η διοίκηση Μαγουλά δεν μπήκε στον κόπο να διερευνήσει τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης για την πιθανότητα μετεγκατάστασης κοινότητας Ρομά στο Μαρκόπουλο, άλλα ούτε και φυσικά ενημέρωσε τους πολίτες και τις λοιπές Δημοτικές Παρατάξεις γι’ αυτό το τόσο σημαντικό θέμα”.

Γεγονός είναι πάντως ότι, όπως προκύπτει, οι δημοτικές αρχές των δήμων Μαρκοπούλου και Κορωπίου της προηγούμενης περιόδου, ήταν ενήμεροι για την ύπαρξη της μελέτης, η οποία όπως προκύπτει πλέον είχε διανεμηθεί από την κεντρική διοίκηση στους ΟΤΑ των Μεσογείων. Υπ’ αυτή την έννοια λοιπόν, υπάρχει ζήτημα για τις προηγούμενες τοπικές αρχές, τουλάχιστον σε ότι αφορά στο θέμα της ενημέρωσης των πολιτών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Ωστόσο, ανοιχτή πρόσκληση προς τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, Κορωπίου και Μεσογείων απευθύνει ο δήμος Κρωπίας, προκειμένου να παρευρεθούν στη νέα ανοιχτή συγκέντρωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας, που διοργανώνει η δημοτική Αρχή την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου στις 11.30πμ με θέμα την αντιμετώπιση της επιχειρούμενης μαζικής μετεγκατάστασης κυρίως αλλοδαπών αθίγγανων στα Μεσόγεια. Επίσης, θα συζητηθούν οι εξελίξεις από τη μέχρι σήμερα κατάσταση του παράνομου καταυλισμού στην Αττική Οδό, και την προσπάθεια κάποιων ομάδων αθίγγανων που δεν είναι δημότες ή μόνιμοι κάτοικοι του Κορωπίου, να
Keywords
Τυχαία Θέματα