Ανάσα για τον τουρισμό της Κρήτης τα κρουαζιερόπλοια

16:13 10/11/2012 - Πηγή: 24wro
Ευχάριστη έκπληξη στην αρχή ενός δύσκολου χειμώνα αποτέλεσαν...
για την τοπική οικονομία οι αφίξεις δύο κρουαζιερόπλοιων που μετέφεραν χθες στα Χανιά περίπου 3.400 επισκέπτες.

Πρόκειται για το κρουζιερόπλοιο Costa Pacifica της εταιρίας Costa Cruises που ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να «δέσει» ανοιχτά του λιμανιού του Ηρακλείου, λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να προσεγγίσει στην περιοχή και τροποποιώντας το πρόγραμμα της κρουαζιέρας, κατέπλευσε
στην Σούδα.

Το πλοίο που «έδεσε» στο λιμάνι της Σούδας στις 10:30 το πρωί, μετέφερε στα Χανιά 2855 επιβάτες και περίπου 1000 άτομα πλήρωμα.

Η πλειοψηφία των επισκεπτών του κρουαζιερόπλοιου ήταν Ιταλοί και Γάλλοι υπήκοοι, όπως ανέφερε ο ναυτιλιακός πράκτορας κ. Γ. Γελασάκης.

Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες κρουαζιέρας επέλεξαν να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της παλιάς πόλης των Χανίων, τα Στιβανάδικα και την Δημοτική Αγορά με προτίμηση στα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Περίπου 800 άτομα από εκείνα που είχαν προγραμματίσει να επισκεφθούν το Ηράκλειο, κατευθύνθηκαν με πούλμαν προς την Κνωσό.

Επίσης, στο λιμάνι της Σούδας αγκυροβόλησε το απόγευμα της Πέμπτης, το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο "Seabourn Odyssey", με 480 επιβάτες και 400 άτομα πλήρωμα.

Το πλοίο, με προηγούμενο σταθμό τη Σαντορίνη, λόγω των θυελλωδών ανέμων «έδεσε» εκτάκτως προχθές το βράδυ στο λιμάνι της Σούδας και όχι στο Παλιό Λιμάνι όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με τον ναυτιλιακό πράκτορα κ. Λυκούργο Χονδράκη, οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στην παλιά πόλη των Χανίων και μέσω οργανωμένων εκδρομών στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στο Ακρωτήρι, στο Αρκάδι στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο.
Keywords
Τυχαία Θέματα