Άναψε το πράσινο φως για αποτεφρωτήριο στη Θεσσαλονίκη

19:26 25/10/2011 - Πηγή: 24wro
Κατά πλειοψηφία αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης...
να προχωρήσει η κατασκευή του αποτεφρωτηρίου στην πόλη. Αναμένεται η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την επιλογή περιοχής


Η απόφαση για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης νεκρών και οστών ελήφθη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της συμπρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης του Δήμου, το αποτεφρωτήριο θα δημιουργηθεί σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου, έκτασης 500 στρεμμάτων,
στα διοικητικά όρια του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη.
Φυσικά, για την κατασκευή του στην εν λόγω περιοχή, χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη του Δήμου.

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αναμένει από την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το κατά πόσο μπορεί να κατασκευαστεί το αποτεφρωτήριο στο χώρο των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.

Αφού ολοκληρωθεί η μελέτη θα υποβληθεί αίτηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χωροθέτηση και αδειοδότηση της κατασκευής του αποτεφρωτηρίου.

Επιπλέον, αναζητείται ο τρόπος που θα χρηματοδοτηθεί το έργο και τα κονδύλια θα προέρχονται είτε από ευρωπαϊκά προγράμματα, είτε από ιδιωτικά κεφάλαια.


Keywords
Τυχαία Θέματα