Άλλον έναν πνεύμονα πρασίνου δημιουργεί ο δήμος Νεάπολης Συκεών

22:21 26/12/2011 - Πηγή: 24wro
Έναν ακόμη πνεύμονα πρασίνου και χώρου αναψυχής αποκτά ο... δήμος Νεάπολης-Συκεών, και μάλιστα σε μια πυκνοδομημένη περιοχή. Αύριο, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου τα...ειδικά συνεργεία αναλαμβάνουν την κατεδάφιση των κτισμάτων και τη σταδιακή διαμόρφωση του χώρου, η οποία βρίσκεται στις οδούς Ρόδου και Σουλίου, στη Ρήγα Φεραίου στη Δ.Ε. Συκεών.

Ο χώρος είναι συνολικής έκτασης περίπου 500 τ.μ., όπου ο δήμος απόκτησε την ιδιοκτησία πέντε οικοπέδων καταβάλλοντας στους ιδιοκτήτες περισσότερα από 500.000 ευρώ ως αποζημίωση. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών απαλλοτρίωσης, από αύριο, στις 10:00 παρουσία
του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, αρχίζει η κατεδάφιση των πέντε κτισμάτων και η άμεση απομάκρυνση των μπαζών.

Να σημειωθεί ότι τα κτίσματα αυτά τελευταία είχαν μετατραπεί σε "καταφύγιο" περιθωριακών και παράνομων δραστηριοτήτων και ο συνολικός χώρος σε "σκουπιδότοπο" που απειλούσε τη δημόσια υγεία. Στον χώρο αυτόν πρόκειται να κατασκευαστεί ένα αναψυκτήριο και πάρκο αναψυχής συνολικού προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, με την άδεια ανέγερσης του αναψυκτηρίου να βρίσκεται ήδη προς έκδοση στην Πολεοδομία, ενώ είναι έτοιμες οι μελέτες για την άμεση προώθησή τους προς δημοπράτηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα