Ακόμη πιο ευέλικτες εργασιακές σχέσεις ζητά η τρόικα

21:21 5/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ακόμη πιο ελαστικές εργασιακές σχέσεις ζήτησαν τα στελέχη του κλιμακίου της τρόικας, που... συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Μιχάλη Χάλαρη.
Προς το παρόν, η χθεσινή εμπλοκή μεταξύ των διαπραγματεύσεων του υπουργείου Εργασίας και των στελεχών της τριμερούς επιτροπής, φαίνεται ότι ξεπεράστηκε, καθώς επήλθε συμφωνία για τη χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης 600 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ και 500 εκατ. ευρώ στον ΟΑΕΔ, ποσό που θα καλυφθεί
από τα αποθεματικά του προϋπολογισμού.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα έδειξε δυσαρέσκεια όσον αφορά την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων, χαρακτηρίζοντας «φτωχό» τον κυβερνητικό προγραμματισμό, ενώ ζήτησε μελέτη για το εργασιακό κόστος στη χώρα μας.
Παράλληλα, ζητήθηκε η επέκταση του ελαστικού ωραρίου, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, καθώς και η αύξηση της διάρκειας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου από δύο σε τρία χρόνια.
Το σύνολο των θεμάτων αναμένεται ότι θα συζητηθούν την επόμενη εβδομάδα, κατά τη συνάντηση των επικεφαλής του κλιμακίου με την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα