Αίθριος ο καιρός σήμερα Σάββατο, πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή

06:30 24/9/2011 - Πηγή: 24wro

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά...



 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Κυριακή και τη Δευτέρα θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις ενώ ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες βροχοπτώσεις στα βόρεια και ηπειρωτικά της χώρας

Στην Αττική ο καιρός
θα είναι  γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη  Θράκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο   καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στην Ήπειρο κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα νησιά του Ιονίου. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
 
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι  γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 
Την Κυριακή θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά οι οποίες θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Τη Δευτέρα ο καιρός στη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα είναι γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Πιθανότητα τις πρωινές ώρες να βρέξει στη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη, ενώ το απόγευμα ενδέχεται
Keywords
Τυχαία Θέματα