Αγκάμεζ: Δεν τελείωσα κάτι στον ΠΑΟ

21:00 9/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ δηλώνει ικανοποιημένος από τη διαμονή του στη Σμύρνη...
τονίζει πως νιώθει Έλληνας και ότι επιθυμεί να κατακτήσει στο μέλλον το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. 






Μισός χρόνος χωρίς τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ στο ελληνικό πρωτάθλημα, χωρίς τις «εκρηκτικές» του επιθέσεις, τα «θανατηφόρα» σερβίς του και τον ιδιόμορφο χαρακτήρα ενός σούπερ σταρ. Χρονικά το διάστημα είναι μικρό, ουσιαστικά όμως, η απουσία του έχει γίνει παραπάνω από αισθητή, ενώ
το φαν κλαμπ… νοσταλγίας του Κολομβιανού διαγώνιου αυξάνει μέρα με την ημέρα, αφού είναι κοινή διαπίστωση ότι το θέαμα έχει εκλείψει στην εφετινή Α1 και η μιζέρια έχει «κατασκηνώσει». Ο «Άγκα» άνοιξε την καρδιά του, εξομολογήθηκε το παράπονό του και παραδέχτηκε ότι νιώθει Έλληνας. Ως «Έλληνας» κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να κερδίσει και το κοινό τις Τουρκίας, με το ταλέντο του αλλά και την προσωπικότητά του, τόσο, ώστε να τον παρακαλάνε από τώρα για ανανέωση συμβολαίου με τους δικούς του όρους και τις δικές του προτάσεις στους διοικούντες της Αρκάς!


- Μετά την Ελλάδα, έχεις κατακτήσει και τον φίλαθλο κόσμο της Τουρκίας. Πώς αισθάνεσαι;
«Φυσικά και είμαι πολύ χαρούμενος. Οι φίλαθλοι της Αρκάς είναι διαφορετικοί από τους Έλληνες. Έχουν πάθος για την ομάδα, γεμίζουν το γήπεδο σε κάθε ματς, αλλά δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να κάνω σύγκριση με τους οπαδούς στην Ελλάδα και ιδιαίτερα αυτούς του Παναθηναϊκού. Δεν είναι το ίδιο ‘τρελοί’, αλλά είναι ένα αρκετά ζεστό κοινό». 


- Πώς σε φωνάζουν στο γήπεδο, όταν σε αποθεώνουν από τις κερκίδες;
«Όλοι «Άγκα» φωνάζουν, αυτό τουλάχιστον ακούω εγώ».


- Τι το «μαγικό» έχει το πρωτάθλημα της Τουρκίας και έχει μαζέψει την ελίτ των βολεϊμπολιστών την εφετινή σεζόν;
«Ούτε μαγικό ούτε μυστικό, απλά οι ομάδες ξοδεύουν χρήματα για το βόλεϊ, επενδύουν σε αυτό. Θέλουν να αναδείξουν το άθλημα και κάνουν ό,τι μπορούν προς το καλύτερο γι’ αυτό και έχουν μαζευτεί διεθνείς παίκτες και πολύ μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου βόλεϊ. Υπάρχει, επίσης, θέληση για καλή οργάνωση και διαθέτουν καλές εγκαταστάσεις, στοιχείο που βοηθάει».


- Πρώτη απώλεια τίτλου και μάλιστα ευρωπαϊκού. Τον «κυνηγάς» αλλά δεν… έρχεται;
«Έτσι είναι το βόλεϊ. Σίγουρα είμαι στεναχωρημένος, αλλά πριν καν ξεκινήσουν οι δύο αυτές αναμετρήσεις ξέραμε ότι ήμασταν το αουτσάιντερ. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, δώσαμε ότι είχαμε, αλλά η Ματσεράτα είναι μεγάλη ομάδα και ήταν το φαβορί. Είναι τιμητικό για την Αρκάς που έκανε ανατροπές και έφτασε στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ».   


- Βλέπεις εφέτος την Αρκάς πρωταθλήτρια και εσένα «αγκαλιά» με το πρώτο σου πρωτάθλημα;  
«Σε όποια ομάδα κι αν αγωνίζομαι θέλω όλους τους τίτλους. Μακάρι να κάναμε ακόμα και το «τρεμπλ»! Δεν είναι εύκολο να είσαι μέσα σε όλους τους στόχους, αλλά όταν είσαι, πρέπει να δίνεις το μάξιμουμ για να κατακτήσεις τους τίτλους. Θέλω
Keywords
Τυχαία Θέματα