Αυξάνονται οι νεκροί στη Συρία

20:34 16/6/2012 - Πηγή: 24wro
Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε βίαια επεισόδια...
στη Συρία, ενώ περισσότερες από χίλιες οικογένειες έχουν εγκλωβιστεί στη Χομς (κέντρο), η οποία βομβαρδίζεται από τα στρατεύματα του καθεστώτος, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα από τις κυβερνητικές δυνάμεις στην επαρχία της Δαμασκού, σύμφωνα με το OSDH.

Επτά άμαχοι, ανάμεσά τους και τρεις γυναίκες, σκοτώθηκαν πριν από την αυγή στην Ντούμα, 13 χλμ. βορειοανατολικά
της Δαμασκού, από έκρηξη όλμου, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Στην ίδια επαρχία, ένα ζευγάρι και το παιδί τους σκοτώθηκαν από ρουκέτα που έπεσε στο σπίτι τους στο Ιρμπίν, ένας άμαχος σκοτώθηκε σε ένα στρατιωτικό οδόφραγμα στην Ταλ, ένας φοιτητής τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά στην Ασραφιάτ-Σαχνάγια, δύο άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στην Καφαρμπάτνα και μία γυναίκα στην Μουανταμιάτ αλ-Σαμ.
Πάντα στην ίδια επαρχία, το OSDH έκανε λόγο για το θάνατο πέντε αμάχων στη Σάκμπα, ορισμένοι από τους οποίους σφαγιάστηκαν.

Στη Χομς, προπύργιο της αμφισβήτησης και στόχος σφοδρών βομβαρδισμών, πέντε άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στις συνοικίες Χαλντιγέ, Μπαμπ Τάντμορ και Ζουρέτ αλ-Σίγια. 'Αλλοι πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν από έκρηξη όλμου στο χωριό αλ-Φαρχανιγέ στην επαρχία Χομς, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο OSDH.

Η οργάνωση κάλεσε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν να επέμβει αμέσως προκειμένου να σταματήσουν «οι αδιάκοποι βομβαρδισμοί των συνοικιών της Χομς και να απομακρυνθούν περισσότερες από 1.000 οικογένειες που έχουν εγκλωβιστεί, περιλαμβανομένων παιδιών και γυναικών».
Keywords
Τυχαία Θέματα