Αυτοδυναμία ή ακυβερνησία και νέες εκλογές

12:12 1/4/2012 - Πηγή: 24wro
Πλησιάζοντας στην ημέρα που η Βουλή θα ολοκληρώσει τις εργασίες της προκειμένου...
να κηρυχθεί και επίσημα η έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η ΝΔ ανεβάζει τους τόνους απέναντι στο νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον οποίο καλεί να πάρει θέση για όσα ακούστηκαν στην εξεταστική για το έλλειμμα του 2009 και κυρίως για τα όσα έγραψαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
στο πορίσματος τους σχετικά με τις ευθύνες για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.

Τόσο ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής, όσο και ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης επανέρχονται στο θέμα δίνοντας ουσιαστικά... ραντεβού για μετά τις εκλογές προκειμένου να γίνει και νέα εξεταστική που θα ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η χώρα έφτασε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τα μνημόνια.

Βλέποντας και το πρώτο σποτάκι του κ. Βενιζέλου, στη ΝΔ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με κάθε τρόπο θα επιχειρήσει να πείσει ότι ενεπλάκη στα της διαχείρισης της κρίσης από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου των Οικονομικών τραβώντας ουσιαστικά μία κόκκινη γραμμή με τον προκάτοχό του Γ. Παπανδρέου και τη διετία του.

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος εγκαινιάζει μία σκληρή τακτική απέναντι στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Π. Καμμένου τον οποίο κατηγορεί ότι στοχεύει στο να κόψει το δρόμο της ΝΔ προς την αυτοδυναμία, επανέρχεται στην προοπτική να υπάρξουν και νέες κάλπες στην περίπτωση που το κόμματου δεν πάρει την αυτοδυναμία στις εκλογές. «Το χειρότερο σενάριο είναι να μην μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση. Και τότε θα είναι αναπόφευκτη η προσφυγή σε νέες εκλογές. Από ανάγκη, όχι από δική μου επιλογή».

Κατ' αυτόν τον τρόπο ο κ. Σαμαράς αφήνει να εννοηθεί πως σε καμία περίπτωση δεν θα επιδιώξει συμμαχίες με σχήματα που βρίσκονται εκ δεξιών της ΝΔ, μιλά όμως για «ενδιάμεσες λύσεις» φωτογραφίζοντας επί της ουσίας μία πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ κάτι που πάντως στη Λ. Συγγρού απεύχονται καθώς γνωρίζουν πως το συγκεκριμένο σχήμα θα είναι θνησιγενές και γεμάτο προβλήματα όπως αποδείχτηκε και από το σύντομο βιο της κυβέρνησης Παπαδήμου.

«Λύστε μου τα χέρια για να κυβερνήσω, για να ανοίξει ο δρόμος να βγούμε από την κρίση, για να τα βάλω με τις συντεχνίες και τη διαπλοκή» λέει στη συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματός του αφού προαναγγέλλει τη συγκρότηση ενός μικρού κυβερνητικού σχήματος με την αξιοποίηση και εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων.

Ο κ. Σαμαράς στέλνει ένα μήνυμα και προς την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία περιοδεύει, λέγοντας πως η «πανστρατιά»του χωρούν και... όσοι προκάλεσαν τραύμα προηγουμένως και σήμερα θέλουν να το θεραπεύσουν. «Χωρούν όσοι συστρατευθούν στον αγώνα για αυτοδυναμία και βοηθήσουν σε αυτό. Και αν προκάλεσαν κάποιοι τραύμα προηγουμένως και σήμερα θελήσουν να το θεραπεύσουν και αυτό είναι σημαντική βοήθεια».

Η ίδια η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας επί του παρόντος σφυ
Keywords
Τυχαία Θέματα