Αυχενικά, οσφυαλγίες και τροχαία ατυχήματα οι «πληγές» για τις ομάδες ΔΙΑΣ

08:32 19/3/2012 - Πηγή: 24wro
Οπως επισημαίνουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, η αχίλλειος πτέρνα των ομάδων ΔΙΑΣ είναι το...
μεγάλο ποσοστό τραυματισμών, κυρίως σε τροχαία ατυχήματα, αλλά και κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας που συνδέονται με τις πολλές ώρες μετακινήσεων με δίκυκλα, όπως π.χ. περιστατικάαυχενικού συνδρόμου και σοβαρών οσφυαλγιών.

Ηδη περισσότερα από 8 - 10 αστυνομικοί αναμένεται να αποχωρήσουν άμεσα από τις ομάδες «ΔΙΑΣ» στη Θεσσαλονίκη,
εξαιτίας των λόγων αυτών και θα αντικατασταθούν από μία «δεξαμενή» περίπου 40 ατόμων, που έχουν ήδη ξεκινήσει από τις αρχές Μαρτίου την εκπαίδευσή τους, ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιηθούν στις δίκυκλες περιπολίες.

Παράλληλα, προβληματισμένοι εμφανίζονται πολλοί αστυνομικοί, σύμφωνα με το aggelioforos.gr, και από το γεγονός πως πολλές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης έχουν αποδυναμωθεί, προκειμένου να δημιουργηθούν οι ομάδες «ΔΙΑΣ», κάτι που άλλωστε δεν αρνούνται ούτε υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ.

Μάλιστα, αξιωματικοί επισημαίνουν πως η έλλειψη προσωπικού εμποδίζει το αρχηγείο να επεκτείνει τις δίκυκλες περιπολίες και τις νυχτερινές ώρες -σήμερα η τελευταία βάρδια των ομάδων «ΔΙΑΣ» λήγει στη μία τα ξημερώματα-, κάτι που θα συνέβαλλε ουσιαστικά στην πρόληψη περιστατικών όπως οι κλοπές και οι ληστείες του δρόμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα