Αέρας Romney μετά το debate

07:53 5/10/2012 - Πηγή: 24wro
Περισσότεροι από εξήντα εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν από το...
πανεπιστήμιο του Ντένβερ στην Πολιτεία του Κολοράντο την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση διάρκειας ενενήντα λεπτών μεταξύ του απερχόμενου προέδρου των Η.Π.Α Μπάρακ Ομπάμα και του αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ πριν τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ, διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε θέματα οικονομίας, μετανάστευσης
και υγείας. Την τηλεμαχία, μεταδώσαν απευθείας όλα τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ( C-SPAN, ABC, CBS, FOX and NBC, CNN, Fox News και MSNBC).

Ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, είχαν στη διάθεσή τους δυο λεπτά για να απαντήσουν στα ερωτήματα που θα τους έθεσε ο συντονιστής δημοσιογράφος Τζιν Λέρερ, του δικτύου PBS σε έξι ενότητες 15 λεπτών η καθεμία.
Obama and Romney battle over economy at debate από reutersΟ Ρομνεϊ μίλησε συνολικά 38 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα και ο Μπάρακ Ομπάμα 42 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

Mε χιούμορ για την επέτειο γάμου του Ομπάμα ξεκίνησε η τηλεμαχία

Με μια χειραψία ξεκίνησε η τηλεμαχία των δύο υποψηφίων για το Λευκό Οίκο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ που ήταν ντυμένος με μπλε κοστούμι και μπλε γραβάτα, στα χρώματα του δημοκρατικού κόμματος, πήρε το λόγο αρχίζοντας με την "είδηση" της εικοστής επετείου που γιορτάζει με την σύζυγό του Μισέλ ακριβώς την ημέρα της τηλεμαχίας.

Αστειευόμενος ανέφερε "Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά, δεν γιορτάζουμε κάθε χρόνο μπροστά σε 60 εκατομμύρια ανθρώπους", υπενθυμίζοντας ότι ήρθε στην εξουσία πριν από τέσσερα χρόνια εν μέσω της οικονομικής κρίσης και από τότε "πέντε εκατομμύρια θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα".

Αμέσως μετά πήρε το λόγο,ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και απάντησε στον ίδιο ανάλαφρο χιουμοριστικό τόνο στο σχόλιο του Ομπάμα για την επέτειο γάμου.

"Είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι το πιο ρομαντικό μέρος που θα μπορούσατε να φανταστείτε, εδώ μαζί μου" είπε ο Μιτ Ρόμνεϊ.

Ο Ρομνεϊ εμφανίστηκε με μπλε κοστούμι και κόκκινη ριγέ γραβάτα.

Στο καναβάτσο ο Ομπάμα για την φορολογία;

Από την αρχή της συζήτησης επιτέθηκε ο Μιτ Ρομνεϊ για το ζήτημα της φορολογίας. "Ο πρόεδρος έχει ένα στόχο πολύ παρόμοιο με εκείνο που είχε όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από τέσσερα χρόνια, ότι οι μεγαλύτερες δαπάνες, η υψηλότερη φορολόγηση, η ασφυκτική ρύθμιση περισσότερο - αν θέλετε, η ασφυκτική διακυβέρνηση - θα μπορούσε να λειτουργήσει", είπε ο Μιτ Ρόμνεϊ και πρόσθεσε "Αυτό δεν είναι η σωστή απάντηση για την Αμερική".

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν υποσχέθηκε να μειώσει τους φόρους για τους εύπορους Αμερικανούς, και είπε ότι ο Όμπάμα έχει παραποιήσει το πρόγραμμά του για τη φορολογία.

Επιτέθηκε κατά του προέδρου των ΗΠΑ και υποψηφίου των δημοκρατικών για την αποτυχία να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά το ήμισυ όπως υποσχέθηκε το 2008, και επέμεινε ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να επιτρέψει στον εαυτό τους να ακολουθήσο
Keywords
Τυχαία Θέματα