Α. Σαμαράς: Ποιος θα απολογηθεί κύριε Παπανδρέου;

14:56 2/8/2011 - Πηγή: 24wro
Εξηγήσεις, προσωπικά από τον Γιώργο Παπανδρέου…
ζητά με δήλωσή του ο αρχηγός της ΝΔ, επαναφέροντας ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα του ΕΣΠΑ και απαιτώντας να δοθεί απάντηση για την καθυστέρηση απορρόφησης σημαντικών κονδυλίων.
«Μάταια προσπαθώ 20 μήνες τώρα, να πείσω την Κυβέρνηση να βάλει μπροστά τα έργα του ΕΣΠΑ. Η Κυβέρνηση, αντί να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς, τους αδρανοποίησε. Για μήνες μάλιστα, ξέχασε να ορίσει ακόμη και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα. Σε μια εποχή δύσκολη για την οικονομία, ένα ποσό 18 δις ευρώ παρέμεινε έτσι
προκλητικά ανενεργό. Προτίμησαν να κόβουν μισθούς και συντάξεις και άφησαν ανεκμετάλλευτη μια πραγματική ευκαιρία για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Έπρεπε να της το υποδείξουν οι ξένοι σήμερα για να αποφασίσει, επιτέλους, η κυβέρνηση να ξεκουνηθεί…», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Αντώνη Σαμαράς κάνοντας λόγο για μεγάλη ζημία, εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης και διερωτώμενος ποιος φέρει την ευθύνη για αυτή την «προκλητική αδιαφορία και ανικανότητα».
«Ποιος θα απολογηθεί κύριε Παπανδρέου; Κανείς;», καταλήγει ο αρχηγός της ΝΔ, ανεβάζοντας τους τόνους και στοχεύοντας απευθείας στον πρωθυπουργό, στον οποίο έχει εσχάτως αποδώσει, δια του εκπροσώπου του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη, και το χαρακτηρισμό του «ανεύθυνου παρατηρητή.»

newscode
Keywords
Τυχαία Θέματα