VIDEO: Τα 10 πράγματα της ελληνικής ποπ κουλτούρας που κάνουν κακό στην υγεία μας

15:10 10/4/2013 - Πηγή: 24wro

Την πικρή αλήθεια την ξέρουμε...
Αν θες ίντριγκες, ενδιαφέρον, ποιότητα, διασκέδαση, ψυχαγωγία, καινούργιες ιδέες, πλάκα κλπ. η ελληνική ποπ κουλτούρα (ναι, μέσα βάζουμε και τους celebrities πια) δεν είναι και το πιο κατάλληλο μέρος για να καλυφθείς. Για τέτοιες ανάγκες, υπάρχουν κανάλια όπως το E! Entertainment.

Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως το ενδιαφέρον πρότζεκτ του ΑΝΤ1, Ήρωες Ανάμεσά Μας,
ή οι φιλότιμες προσπάθειες με τα καινούργια σήριαλ και τις νέες εκπομπές στο πρόγραμμα του MEGA ή η μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή με τους Δαίμονες.

Μιας, όμως, και η 7η Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στο Cosmo.gr αποφασίσαμε να πάρουμε προληπτικά μέτρα υπέρ της υγείας ημών από τα σημεία της ελληνικού entertainment που την βάζουν σε κίνδυνο. Αυτά:
Το buzz με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

Είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι το κορίτσι ανελίσσεται πιο γρήγορα κι απ' όσο κάνει ο Spiderman να ανέβει σε μια πολυκατοικία. Από το σπίτι(:) της στο πάνελ του Μες στην Καλή Χαρά και τις φήμες να την θέλουν σύντομα με δική της εκπομπή στον ALPHA.

Ωραία, σεβαστά όλα αυτά, για πολλούς έως και αδιάφορα, αλλά το όνομα της Κωνσταντίνας παίζει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και σε ένα σωρό διαφορετικά σενάρια, κίτρινης και λιγότερης κίτρινης απόχρωσης. Όπως και να 'χει, φτάνει, πονοκέφαλος.
Το playlist στους περισσότερους σταθμούς της Αθήνας

Την περασμένη εβδομάδα, είχα τη φαεινή ιδέα να ακούσω Red Fm περίπου 9 χρόνια μετά την τελευταία φορά. Έπαιζε ακόμα Blackfield και συγκεκριμένα το ομώνυμο τραγούδι. Αν αυτή η επανάληψη, αυτή η 9ετία της μαρμότας δεν επηρεάζει σοβαρά την ψυχική μας ισορροπία, τότε τι;

Δυστυχώς, το φαινόμενο της προκάτ, επαναλαμβανόμενης playlist δεν είναι ίδιον μόνο του συγεκριμένου σταθμού.
Ο τηλεοπτικός χρόνος που σπαταλάται για τις κόντρες Μαρκογιαννάκη-Κωνσταντοπούλου

Εξεταστική επιτροπή, ώρα μηδέν. Σοβαρότης, επίσης μηδέν. Μπορεί να μην έχουμε περισσότερα από 5 καινούργια ελληνικά σήριαλ στην τηλεόραση, αλλά έχουμε την πιο εκνευριστική σαπουνόπερα της ιστορίας.
Οι ταινίες που κάνουν τα πάντα για να τις δούμε ως αρπαχτές

Τον Ακάλυπτο τον είδες;
Οι τσακωμοί 'μεγάλων παιδιών'

Οι φτηνοί χαρακτηρισμοί και τα υπονοούμενα όπως ανταλλάχτηκαν στις κόντρες Περρή-Αρναούτογλου και Χάρη Βαρθακούρη-Γιάννη Πλούταρχου μας κάνουν να χάνουμε πάσα ιδέα και για τους τέσσερις. Ίσως λίγο λιγότερο για τον Γιάννη Πλούταρχο που κράτησε λίγο πιο ήπιους τόνους.
Η σπέκουλα για τις πολιτικές προτιμήσεις του Νότη Σφακιανάκη

Ο αοιδός έχει δηλώσει δημόσια το θαυμασμό του για την αυταπάρνηση του Γέωργιου Παπαδόπουλου που μετά τη χούντα, πέρασε "αδιαμαρτύρητα" τη ζωή του στη φυλακή. Εν τω μεταξύ, ένα βίντεο από περσινή του εμφάνιση που τον δείχνει να χαιρετά φασιστικά προς το κοινό σήκωσε θύελλα αντιδράσεων και επανέφερε το πόσο ακροδεξιός ή όχι είναι ο Νότης Σφακιανάκης.

Έτσι, γιατί δεν μας έφτανε για ανάλυση ο ανόητος χαιρετισμός του Κατίδη.
Οι επαναλήψεις του 'Κωνσταντίνου και Ελένης'

Αλήθεια τώρα, μάθαμε και τους διαλόγους απέξω. Δεν έχει πλάκα για κανέναν πια. (Τι; Κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να χτυπήσει το 'Κωνσταντίνου και Ελένης' σε τηλεθέαση ούτε σήμερα; ΟΚ).
Τα περιοδικά που δεν θα έχουμε να ξεφυλλίσουμε αυτό το καλοκαίρι

15 χρόνια μετά, τα παιδιά σου θα σε ρωτούν 'τι διάβαζες στην παραλία, μπαμπά, το 2013' και θα χρειαστεί να σκεφτείς ώρα για κάτι άλλο εκτός των OK!, Ciao, Χάι. Ευτυχώς που στην Ομόνοια πουλάνε ακόμα μερικούς από τους κορυφαίους ξένους τίτλους.
Η Ελένη Μενεγάκη στα χωράφια και τα φυτώρια

Σίγουρα όχι ο τρόπος που συνηθίσαμε (και αγαπήσαμε) να βλέπουμε την Ελένη Μενεγάκη τα τελευταία 20 χρόνια. Οι περιηγήσεις της στους αγρούς είναι πολύ πιο αντι-στάρ καταβολών απ' όσο μπορούμε να αντέξουμε για την Ελένη.
Οι προαιώνιες σπόντες του Γιώργου Λιάγκα ότι θα φύγει από το Πρωινό Mou

Πριν από λίγες μέρες, ο δημοσιογράφος έριξε και την πιο πρόσφατη. Θα λέγαμε 'τελευταία', αλλά αυτό δεν το πιστεύει κανείς.

cosmo.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα