VIDEO: Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική για την επίθεση στην Microsoft

13:28 27/6/2012 - Πηγή: 24wro
Συναγερμός έχει σημάνει από τα ξημερώματα στην αντιτρομοκρατική, καθώς λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα ξεκίνησε...
ένα απίστευτο θρίλερ στα γραφεία της γνωστής εταιρείας ηλεκτρονικών Microsoft στη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα βανάκι με κουκουλοφόρους έφτασε στο χώρο όπου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρίας.

Αφού σταμάτησε λίγα μέτρα από την είσοδο, κατέβηκαν απ΄αυτό δυο κουκουλοφόροι.

Ο τρίτος, οδήγησε το βανάκι πάνω στην πόρτα εισόδου,
την οποία διέλυσε και βρέθηκε στον προθάλαμο του κτιρίου.

Μέσα στην καρότσα του βαν, βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός, που αποτελείτο από δώδεκα γκαζάκια,6 μπιτόνια με βενζίνη, και βόμβες μολότοφ, τον οποίο οι δράστες ενεργοποίησαν, με αποτέλεσμα το βαν να μπουρλοτιάσει και η φωτιά να φτάσει μέχρι τον τρίτο όροφο του κτιρίου.
Οι φλόγες κάλυψαν το κτίριο ως και τον τρίτο όροφο. Μέσα στον πανικό οι τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Ευτυχώς, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, πριν επεκταθεί και σε άλλους ορόφους. Ωστόσο οι ζημιές στο κτίριο είναι εκτεταμένες.
Το βανάκι, είχε κλαπεί πριν από 40 μέρες από την Κηφισιά, με τις έρευνες να έχουν στραφεί στους δράστες της επίθεσης.
Άνδρες της αντιτρομοκρατικής έχουν ζώσει το κτίριο ενώ το “βαν” που χρησιμοποίησαν οι δράστες θα μεταφερθεί στα εργαστήρια για εξέταση.

Στο κτίριο εργάζονται συνολικά 125 άτομα. Ευτυχώς οι δράστες επέλεξαν ώρα κατά την οποία πλην των φυλάκων τους οποίους απομάκρυναν δεν υπήρχαν άλλα άτομα στο χώρο και έτσι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Το “χτύπημα” θεωρείται αρκετά σοβαρό, τόσο λόγω του στόχου που επέλεξαν οι δράστες, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν, καθώς ο πρωτοφανής τρόπος που επέλεξαν να “χτυπήσουν” δείχνει μια αναβάθμιση στον επιχειρησιακό τρόπο δράσης κάποιων ομάδων.
Το πρακτορείο REUTERS αναφέρθηκε στην επίθεση στην Microsoft Ελλάδας
Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε στις 03.40 τα ξημερώματα στα γραφεία της Microsoft στην Αθήνα. Αγνωστοι εισέβαλαν με ένα κλεμμένο βαν στον ισόγειο χώρο του κτηρίου όπου στεγάζεται η εταιρεία πληροφορικής και προκάλεσαν πυρκαγιά. Μέσα στο όχημα βρέθηκαν υπολείμματα από γκαζάκια και πλαστικά δοχεία. Από την έκρηξη και την πυρκαγιά καταστράφηκε το φορτηγάκι, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο ισόγειο και ελαφρότερες, κυρίως από τους καπνούς, στον πρώτο όροφο του κτηρίου.
Δείτε το βίντεο του Reuters
madata.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα