VIDEO: Νέο πυραυλικό χτύπημα της Χαμάς στην Ιερουσαλήμ

18:27 16/11/2012 - Πηγή: 24wro
Τύμπανα πολέμου ηχούν στην Μέση Ανατολή καθώς με την σημερινή επίσκεψη του Αιγύπτιου πρωθυπουργού, Χασίμ Καντίλ...
στη Λωρίδα της Γάζας, δεν ηρέμησαν τα πνεύματα μεταξύ Χαμάς και Τελ Αβίβ.

To απόγευμα της Παρασκευής ήχησαν οι αντιαεροπορικές σειρήνες στην Ιερουσαλήμ, ενώ μερικά λεπτά αργότερα, η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε πύραυλο Qassam προς την πόλη.

Ο ισραηλινός
σταθμός μετέδωσε ότι η ρουκέτα έπεσε στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, ενώ υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχουν απώλειες.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ, η ρουκέτα που εκτοξεύθηκε με στόχο την Ιερουσαλήμ από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξε σημείο εκτός της πόλης. Ο ραδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι οι σειρήνες ήχησαν σε προειδοποίηση για τις ισραηλινές πόλεις που βρίσκονται κοντά στην ιερή πόλη.

Νωρίτερα, οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν στο Τελ Αβίβ, και στη συνέχεια ακούστηκε ήχος έκρηξης, σύμφωνα με μαρτυρίες. Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτα Qassam εναντίον της πόλης, ενώ η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι η ρουκέτα κατέληξε στη θάλασσα.

Το Ισραήλ, το οποίο είχε δεχθεί να εφαρμόσει προσωρινή κατάπαυση του πυρός κατά την διάρκεια της τρίωρης επίσκεψης του Καντίλ, κατήγγειλε ότι η παλαιστινιακή πλευρά δεν τήρησε την εκεχειρία συνεχίζοντας την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Συνολικά 26 άτομα (23 Παλαιστίνιοι και 3 Ισραηλινοί) έχουν σκοτωθεί από την Τετάρτη, όταν και ξεκίνησε η ισραηλινή επιχείρηση κατά των παλαιστινιακών ενόπλων οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα