VIDEO: H συνέντευξη του Joseph Franklin πριν την εκτέλεσή του

05:41 22/11/2013 - Πηγή: 24wro


Τα ξημερώματα της Τετάρτης έγινε η εκτέλεση ενός από τους πιο διαβόητους κακοποιούς που είχαν...

γνωρίσει οι ΗΠΑ.

Ο Joseph Franklin ήταν φιλοναζιστής δολοφόνος ο οποίος συμμετείχε σε ακραίες οργανώσεις τη δεκαετία του 60. Στα 26 του, είχε αλλάξει το όνομά του προς τιμήν του Πάουλ Γιόζεφ Γκέμπελς, υπουργού προπαγάνδας του ναζιστικού καθεστώτος ενώ είχε ομολογήσει ότι ήταν μέλος της Κου Κλουξ Κλαν και του Αμερικανικού Ναζιστικού Κόμματος. Ο Franklin καταδικάστηκε για οκτώ δολοφονίες με ρατσιστικό κίνητρο, η πρώτη
εκ των οποίων το 1977 όταν έστησε ενέδρα στο θύμα του έξω από συναγωγή στο Μιζούρι. Δολοφόνησε επίσης δύο αφροαμερικανούς στη Γιούτα, δύο αφροαμερικανούς εφήβους στο Οχάιο, ένα διαφυλετικό ζευγάρι στο Ουινσκόνσιν και έναν άνδρα στο Τενεσί. Ωστόσο, οι αρχές τον συνέδεσαν με 18 φόνους, ληστείες τραπεζών και άλλες πράξεις βίας που διαπράχτηκαν από το 1977 ως το 1980 σε πολλές πολιτείες.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε τον εκδότη του πορνογραφικού περιοδικού Hustler, Larry Flynt, το 1978 και τον ακτιβιστή και πρώην σύμβουλο του Bill Clinton, Vernon Jordan, το 1980, αλλά ποτέ δεν καταδικάστηκε για αυτά τα εγκλήματα. Όπως ομολόγησε στοχοποίησε τον Φλιντ-ο οποίος έκτοτε είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι-επειδή ενοχλήθηκε για τις φωτογραφίες ενός αφροαμερικανού άνδρα με μία λευκή γυναίκα, που είχαν δημοσιευτεί στο Hustler. Ωστόσο ο Flynt προσπάθησε να αποτρέψει την εκτέλεση του Franklin λέγοντας πως προτιμάει να τιμωρηθεί με ισόβια κάθειρξη.
Ο κυβερνήτης του Μιζούρι έδωσε την Δευτέρα το πράσινο φως για την εκτέλεση του Franklin όταν αρνήθηκε να του χορηγήσει αμνηστία.

Ο ίδιος είπε στην συνέντευξη του ότι πλέον καταδικάζει την βία και έχει μετανοιώσει αλλά τότε πίστευε ότι έκανε το σωστό και πως ο Θεός ήθελε να κάνει αυτά που έκανε.

kamarinia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα